Handelen in crypto doe je op Binance.
De meest populaire exchange wereldwijd.

Kopen en verkopen van crypto op Binance

Wanneer je zoekt naar een betrouwbare exchange dan zijn zaken zoals service, de manier van handelen, de transparantie van het communiceren en natuurlijk de veiligheid van de exchange reuze belangrijk. Het lijkt me daarom ook handig om al deze zaken op een rijtje te zetten zodat het voor iedereen inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn op Binance. Hierdoor wordt het kopen en verkopen van bitcoin en altcoins alleen maar makkelijker.

Binance website en social media

Binance is wereldwijd wellicht de meest bekende en populairste exchange voor het handelen in cryptovaluta. Binance is gevestigd in Tokyo en Malta maar van oorsprong is de exchange in Chinese handen. Wereldwijd wordt Binance dagelijks gebruikt door miljoenen crypto handelaren. Uiteraard bestaat er, naast de website, ook een applicatie voor Android en iOS. Deze is vrij uitgebreid zodat ook het handelen via telefoon of tablet wordt gestimuleerd. Binance heeft ook al nagedacht over een applicatie voor de desktop of laptop. Voor zowel Windows als Mac is er een applicatie ontworpen. Doordacht, compleet en vooral klaar voor wat de toekomst gaat brengen. 

Wanneer je de website van Binance bezoekt dan valt direct op dat de homepage verzorgd oogt met daarnaast duidelijke en to-the-point communicatie over de aanmeldingsprocedure, de verschillende mogelijkheden tot het installeren van de app op telefoon of desktop én de directe mogelijkheid om alle koersen te bekijken in de exchange. Op de website van Binance is navigeren erg simpel gemaakt en kenmerkt de website zich door de gebruiksvriendelijkheid, de betrouwbaarheid en de veiligheid. 

Binance focust zich serieus op social media en is daarom ook vertegenwoordigt op diverse kanalen zoals TwitterFacebook, TelegramRedditWeiboLinkedIN en Instagram. Op al deze kanalen wordt er actief gecommuniceerd. Neem eens kijkje en zie dat Binance over miljoenen volgers beschikt. Social Media is voor deze exchange enorm belangrijk en daarom is de transparantie en de communicatie op alle kanalen enorm actief. Interessant is ook dat de CEO van Binance zich regelmatig laat horen op Twitter. Discussies gaat hij niet uit de weg en hij zorgt ook regelmatig voor interessante tweets. Volg CZ Binance hier.

Binance beschikbare cryptocurrencies en online wallets

Binance is wereldwijd een enorme speler in de markt waardoor de exchange ook een enorm aanbod heeft aan verschillende cryptovaluta. De meest bekende coins zijn allemaal handelbaar op deze broker. Belangrijk om te weten is dat er sinds kort pas fiat geld kan worden gestort om orders te kunnen plaatsen. Voorheen ging het handelen op Binance alleen door beschikking te hebben over Bitcoin, Ethereum, Litecoin of de eigen Binance coin. De opties om te handelen zijn dus divers. Het is aan te raden om via een andere exchange Litecoin, Ethereum of Bitcoin in te kopen en deze vervolgens stuurt naar jouw eigen Binance wallet. Vervolgens kan het handelen beginnen. 

Voordat je Bitcoin, Litecoin of Ethereum gaat wisselen voor andere cryptovaluta is het aan te raden om goed naar de koers te kijken. Kijk naar de meest gunstige koers om jouw voordeel te bepalen. Vervolgens kunnen coins gemakkelijk worden opgeslagen in ‘jouw’ wallets op het dashboard. Uiteraard is het aan te raden om deze cryptovaluta direct door te sturen naar een hardware wallet, desktop wallet of mobile wallet. Zodoende heb je de controle over een eigen wallet zonder de coins te bewaren op een exchange. Om de snelheid van het handelen te optimaliseren, biedt Binance aan om coins op de exchange in een wallet te bewaren

Stable coins op Binance

We zullen niet te diep in gaan op het technische verhaal van stable coins. Het is wel interessant om te weten dat Binance een eigen stable coin op de markt wil brengen. Op deze manier kun je jezelf gemakkelijk indekken tegen heftige schommelingen in de koers van cryptovaluta. Stable coins danken de naam aan de stabiele koers welke wordt gelinkt aan een fiat currency zoals de dollar of de euro. Dit is direct het grote voordeel van stable coins. Je kunt snel anticiperen op een volatiele koers van bitcoin of altcoins. Vervolgens kun je inspringen op hevige dalingen door te handelen met stable coins. Stable coins zijn 1:1 afgedekt met dollars of euro’s. 1 USDT (US dollar Tether) staat gelijk aan $1. 
Tether is de meest bekende stable coin en heeft al jarenlang de grootste market cap van alle stable coins. De komst van een eigen Binance stable coin kan zorgen voor een flinke herstructurering in de market cap van stable coins. Op dit moment maakt Binance gebruik van Tether als stable coin en zul je merken dat je cryptocurrencies simpel kunt omzetten naar USDT (US Dollar Tether). 

Een account aanmaken op Binance

Het registreren en het aanmaken van een account op Binance is een fluitje van een cent. Bezoek de website, maak een gebruiker aan door het email-adres in te vullen en een wachtwoord te kiezen. Vink vervolgens aan dat je 18 jaar of ouder bent en het account is aangemaakt. Bevestig het account vervolgens door te klikken op de link die wordt toegestuurd via de mail en log voor de eerste keer in op Binance. Eenmaal in jouw dashboard kun je jouw eigen account verder personaliseren. 

Beveiliging van het account

Je zal merken dat je bij het inloggen een simpele puzzel moet voltooien. Doe dit simpelweg door het puzzelstukje te schuiven zodat deze perfect past in het lege stukje puzzel. Dit is een creatieve manier om echte gebruikers te onderscheiden van bots. Eenmaal ingelogd kun je het account verder beveiligen door middel van 2FA (2 factor authenticatie). Stel de 2FA in via Google Authenticator. Heb je dit gedaan dan zal de inlogprocedure worden uitgebreid met het invoeren van de code die wordt weergegeven op Google Authenticator. Vul eenvoudig deze code in en voltooi de inlogprocedure. Het instellen van 2FA wordt zeker aangeraden. 

Betalingsmethoden en credits

Zoals eerder aangegeven kun je vanaf heden fiat geld (euro’s) direct storten om eenvoudig cryptocurrencies aan te kopen. Een alternatief is om te handelen in Bitcoin, Ethereum, Litecoin en Binance coin. De website is hierop ingesteld en je zal merken dat je kunt handelen in paren (bijvoorbeeld ADA/BTC of ADA/ETH). Wanneer je de exchange zal openen, zie je ook direct welke opties er beschikbaar zijn. Selecteer voor jou de gewenste optie en het handelen is verder zeer eenvoudig. 

Het verder uitbreiden van jouw account, maakt het ook mogelijk om jouw dagelijkse limiet op te waarderen. Zonder het invullen van persoonlijke gegevens zoals een ID of paspoort is het maximaal mogelijk om 2 bitcoin per dag te verhandelen. Kies je er wel voor om jouw ID of paspoort te uploaden dan kun je maximaal handelen op Binance tot wel 100 bitcoin per dag. 

Overige relevante zaken

Handige tools zoals het plaatsen van market orders en stop-limits zijn ook mogelijk op Binance. Dit maakt het handelen voor gevorderden alleen maar interessanter. Bepaal hiermee bodemprijzen waarop je wenst te verkopen of bepaal de prijs wanneer jij beslist om een buy order te plaatsen.  

Binance exchange handelen crypto

Start vandaag nog met het handelen van crypto op Binance.

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Zo, de lancering van Bakkt heeft even geduurd. Crypto Twitter werd vorig jaar moedeloos van alle aankondigingen over de lancering van Bakkt. Enkele maanden later, op het moment dat bijna iedereen Bakkt was vergeten, was daar dan eindelijk het bericht: ‘Bakkt gaat live’. 

Ook Aanbevolen

Ledger Blue crypto hardware wallet

Koop de Ledger Blue hardware wallet met touchscreen!

De Ledger Blue is een mini tablet met kleuren touchscreen. Dit is de meest geavanceerde hardware wallet op de markt. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Blue

Crypto Slang Terms

Crypto 'slang terms'

Handige crypto afkortingen en hashtags op een rijtje. Weet jij bijvoorbeeld wat 'HODL' betekend en wat men wil zeggen als er wordt gepraat over bulls and bears?

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top