Handelen in crypto doe je op de Nederlandse crypto exchange BitcoinMeester

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare exchange dan zijn zaken zoals service, ontwikkelen van het platform, de transparantie van het communiceren, het handelsaanbod en natuurlijk de veiligheid van de exchange reuze belangrijk. Het is daarom ook verstandig om dit soort zaken voor jezelf op een rijtje te zetten zodat het inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn op verschillende handelsplatformen. Hierdoor wordt het kopen en verkopen van Bitcoin en alternatieve coins alleen maar makkelijker. Op deze pagina is al wat voorzonderzoek gedaan en zijn voor jou de belangrijkste zaken samengevat over BitcoinMeester.

1. BitcoinMeester website en social media

BitcoinMeester is een Nederlandse exchange en te bereiken op www.bitcoinmeester.nl. Zoals ook bij vele andere exchanges is op BitcoinMeester direct zichtbaar wat de core business is: het handelen in cryptocurrencies. De contactgegevens en de opties in het menu maken de website erg overzichtelijk en makkelijk navigeerbaar. Deze broker timmert enorm aan de weg met reclames en sponsoring en is hiermee een van de grootste en meest bekende handelsplatformen van Nederland

BitcoinMeester is actief op diverse social media zoals TwitterFacebook en Telegram. Vooral op Twitter worden er regelmatig winacties bedacht waardoor het account de interactie zoekt met de volgers. Op het Twitter account wordt ook regelmatig relevant crypto nieuws getoond en is BitcoinMeester transparant over eventuele werkzaamheden of storingen op de website. Het aantal volgers blijft stijgen en is daarmee evenredig met de adoptie van cryptocurrency in ons land.

Op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 17.00u is er een constante whatsapp mogelijkheid met een van de medewerkers. Daarnaast is het streven om binnen een uur te reageren op mails en is er een chatfunctie mogelijk tijdens kantooruren. De FAQ’s zijn ook keurig up to date en hier zijn veelgestelde vragen bijzonder netjes uitgewerkt.

2. Groot aanbod cryptovaluta op BitcoinMeester

Persoonlijk word ik erg blij van het aanbod cryptocurrencies op BitcoinMeester. Deze exchange heeft een enorm uitgebreid assortiment en regelmatig worden er nieuwe coins toegevoegd. Momenteel zijn er zo’n 200 coins direct beschikbaar voor de handel. Naast Bitcoin mogen altcoins zoals Ethereum, Monero, XRP, Tron, Cardano, Litecoin, VeChain, Digibyte, Zilliqa, Icon, BNB, Polkadot, Chainlink en bijvoorbeeld Telcoin niet ontbreken. Interessant is ook dat er coins zijn toegevoegd met een kleinere market cap. De minder bekende coins met zeer veel groeipotentie, de zogenoemde ‘gems’ in cryptowereld. Wat te denken van Coti, Enjin, Axie Infinity en Fetch AI. Is er altijd voorraad? BitcoinMeester haalt liquiditeit op bij verschillende beurzen. Zo zorgen zij ervoor dat er altijd voldoende voorraad beschikbaar is.

Het is mogelijk om jouw cryptocurrency naar een eigen hardware wallet te verzenden maar voor de meeste coins is er een online wallet beschikbaar om het handelsaspect te stimuleren. Na het inloggen heb je gemakkelijk toegang tot jouw portfolio aan crypto. Bij het kopen en verkopen wordt een marge gehanteerd op basis van je account. Er is een standaardmarge rond de 2%, met een korting die kan oplopen tot 1.75%. 

Staking

BitcoinMeester biedt de mogelijkheid aan om coins te staken op het platform. In totaal worden er zo’n 15 verschillende coins aangeboden om te staken tegen rentepercentages tussen de 2% en 10,5%. Deze percentages zijn op jaarbasis en worden dagelijks uitgekeerd. Om in aanmerking te komen voor staking moeten de stakes minimaal 24 uur vast worden gehouden in de wallet. Stakes worden  ‘snachts uitgekeerd en automatisch bijgeschrevenStaken is niets meer dan het aanhouden van funds in een wallet om de veiligheid en operaties van een bepaald blockchain netwerk te ondersteunen. In ruil voor het vasthouden van deze coins worden er beloningen ontvangen in de vorm van crypto.

Any-to-any functie

Dankzij de Any-to-Any-functie kunnen alle munten, die verkrijgbaar zijn op BitcoinMeester, tegen elkaar worden verhandelt. Zo kun je bijvoorbeeld Bitcoin direct inwisselen voor iedere andere cryptovaluta, zonder daarbij grote hoeveelheden kwijt te zijn aan wisselkoersen. Het is dus goedkoper om een coin direct naar een andere coin te wisselen, dan deze coin eerst te verkopen om vervolgens een andere coin te kopen.  Deze functie is een extra voordeel als je een account hebt op BitcoinMeester in vergelijking met andere Nederlandse handelsplatformen. 

Rente op stablecoins

Spaargeld op de bank levert momenteel geen of minimale rente op. BitcoinMeester haakt hierop in en pakt dat net even anders aan door 3% rente te geven op stablecoins in jouw portfolio. Deze 3% rente is op jaarbasis, maar zal dagelijks worden uitgekeerd. Dit concept is uniek in Nederland en geeft het vooruitstrevende karakter weer van dit handelsplatform.

Transactiekosten

BitcoinMeester hanteerd transactiekosten en deze worden bepaald aan de hand van het maandelijkse handelsvolume per klant. Hoe meer er dus wordt gehandelt, hoe lager de kosten zijn die worden betaalt per transactie. Deze levels worden VIP-levels genoemd en zijn gerangschikt in niveaus van VIP1 tot VIP10. Het VIP-level wordt gebaseerd op basis van de 30-dagen handel en de transactiekosten variëren van 1% tot 0,10%.

3. Een account aanmaken op BitcoinMeester

Ook hier is door regel- en wetgeving ID vertificatie noodzakelijk. Crypto-bedrijven in Nederland vallen sinds dit jaar onder toezicht vallen van De Nederlandsche Bank (DNB). Om als crypto bedrijf diensten aan te mogen blijven bieden moet er worden voldaan aan een aantal nieuwe eisen. Één van deze eisen is dat alle gebruikers van een exchange een volledige account verificatie hebben doorlopen. Na deze stappen te hebben doorlopen, is het aanmaken van een account een fluitje van een cent. Er zijn geen wekelijkse limieten meer en geld kan direct worden overgeschreven naar de bankrekening. 

Beveiliging van het account

Qua beveiliging heeft BitcoinMeester de gebruikelijke maatregelen getroffen. Er wordt gewerkt met de 2-factor authenticatie. Mocht iemand jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebben achterhaald dan is deze beveiliging het spreekwoordelijke slot op de deur. De 2-factor authenticatie op BitcoinMeester is mogelijk via mail of Google authenticator. OOk heeft de website een SSL-certificaat te herkennen aan het slotje naar de URL in de browser. Daarnaast zijn er diverse handelingen genomen om ervoor te zorgen dat cryptovaluta zo veilig mogelijk bewaard worden. Zo wordt er 95% van alle cryptovaluta offline bewaard zodat er in het geval van een hack geen coins verloren zullen gaan. 

Betalingsmethoden en credits

Ook op BitcoinMeester moet je eerst euro’s storten om coins te kunnen kopen. De meest voor de hand liggende optie om geld te storten is via iDeal maar dit kan ook worden gedaan door een handmatige overboeking. Uiteraard is iDeal vele malen sneller en zal het geld binnen enkele minuten op de bankrekening staan. Met een handmatige overboeking kan dit een dag duren. Er wordt standaard €1,00 aan servicekosten ingehouden op de overschrijving. Uitbetalingen worden vrijwel direct gedaan als je ervoor kiest om het geld over te laten maken naar jouw eigen bankrekening. Let wel op dat de transactiesnelheid per bank kan verschillen. Naast IDEAL zijn er ook diverse andere betalingsmogelijkheden zoals Bancontact, SEPA, SOFORT en Giropay.

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

#BitcoinMeester

#broker #trading #Bitcoin #altcoins #coinmarketcap

ledger nano s hardware wallet kopen

Al jarenlang de meest populaire hardware wallet op de markt

De Nano S is al jarenlang de best verkochte hardware wallet op de markt. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano S

Supertoffe Bitcoin wenskaarten en meer op CryptoCraze.nl

Bij CryptoCraze vind je een ruim aanbod wenskaarten met de meest toffe crypto designs om iemand te feliciteren, te steunen of om iemand zomaar een boodschap te sturen.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top