Handelen in crypto doe je op de Nederlandse crypto exchange BitcoinMeester

Kopen en verkopen van crypto op BitcoinMeester

Wanneer je zoekt naar een betrouwbare exchange dan zijn zaken zoals service, de manier van handelen, de transparantie van het communiceren en natuurlijk de veiligheid van de exchange reuze belangrijk. Het lijkt me daarom ook handig om al deze zaken op een rijtje te zetten zodat het voor iedereen inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn op BitcoinMeester. Hierdoor wordt het kopen en verkopen van Bitcoin en altcoins alleen maar makkelijker.

BitcoinMeester website en social media

BitcoinMeester is een Nederlandse exchange en te bereiken op www.bitcoinmeester.nl. Volgens de laatste berichten is er onlangs (november jl.) een applicatie gelanceerd voor Android toestellen. Zoals bij vele andere exchanges opent ook BitcoinMeester met het tonen van de core business: het handelen in cryptocurrencies. De contactgegevens en de menu opties in de header maken de site erg overzichtelijk en makkelijk navigeerbaar. Deze broker timmert enorm aan de weg en is een van de grootste en meest bekende handelsplatformen van Nederland

BitcoinMeester is actief op diverse social media zoals TwitterFacebook en Telegram. Vooral op Twitter worden er regelmatig winacties bedacht waardoor het account de interactie zoekt met de volgers. Op het Twitter account wordt ook regelmatig relevant crypto nieuws getoond en is BitcoinMeester transparant over eventuele werkzaamheden of storingen op de website. Op het moment van schrijven is het aantal volgers gering maar hopelijk zit hier een stijgende lijn in. 

Op maandag tot en met vrijdag tussen 09.00u en 17.00u is er een constante whatsapp mogelijkheid met een van de medewerkers. Daarnaast wordt er geprobeerd om binnen een uur te reageren op mails en is er een chatfunctie mogelijk tijdens kantooruren. De FAQ’s zijn ook keurig up to date en hier zijn veelgestelde vragen bijzonder netjes uitgewerkt. 

BitcoinMeester beschikbare cryptocurrencies en online wallets

Persoonlijk word ik erg blij van het aanbod cryptocurrencies op BitcoinMeester. Deze exchange heeft een enorm uitgebreid assortiment en regelmatig worden er nieuwe coins toegevoegd. Momenteel zijn er zo’n 200 coins direct beschikbaar voor de handel. Naast Bitcoin mogen altcoins zoals Ethereum, Monero, XRP, Tron, Cardano, Litecoin, Verge, Digibyte, EOS, Icon, Iota, Lisk, Chainlink en bijvoorbeeld DragonChain niet ontbreken. Interessant is ook dat er coins zijn toegevoegd met een kleinere market cap. De minder bekende coins met zeer veel groeipotentie, de zogenoemde ‘gems’ in cryptowereld. Wat te denken van Zilliqa, HoloChain, VeChain en Fantom. 

Het is mogelijk om coins naar de eigen wallet te verzenden maar voor de meeste coins is er een online wallet beschikbaar om het handelsaspect te stimuleren. Na het inloggen heb je gemakkelijk toegang tot jouw portfolio aan crypto’s. Bij het kopen en verkopen wordt een marge gehanteerd op basis van je account. Er is een standaardmarge rond de 2%, met een korting die kan oplopen tot 1.75%. 

Een account aanmaken op BitcoinMeester

Een account aanmaken wijst voor zich en is erg simpel. Vanaf het moment dat het account actief is, is er een wekelijks limiet van €100,00. Wanneer je dit limiet wenst te verhogen óf je wil euro’s overmaken naar jouw bankrekening dan is een ID vertificatie noodzakelijkOm fraude zoveel mogelijk te voorkomen, is het versturen van cryptovaluta de eerste 72 uur na het openen van een account uitgeschakeld. 

BitcoinMeester geeft niet aan waar persoonsgegevens worden opgeslagen. 

Beveiliging van het account

Qua beveiliging heeft BitcoinMeester prima maatregelen getroffen. Naast het feit dat de eerste 72 uur, na het creëren van een account, geen crypto verzonden kunnen worden, wordt er ook gewerkt met de 2-factor authenticatie. Mocht iemand jouw gebruikersnaam en wachtwoord hebben achterhaald dan is deze beveiliging het spreekwoordelijke slot op de deur. De 2-factor authenticatie op BitcoinMeester is mogelijk via mail of Google authenticator. 

Betalingsmethoden en credits

Ook op BitcoinMeester moet je eerst euro’s storten om coins te kunnen kopen. De meest voor de hand liggende optie om geld te storten is via iDeal maar dit kan ook worden gedaan door een handmatige overboeking. Uiteraard is iDeal vele malen sneller en zal het geld binnen enkele minuten op de bankrekening staan. Met een handmatige overboeking kan dit een dag duren. Er wordt standaard €1,00 aan servicekosten ingehouden op de overschrijving. Uitbetalingen worden vrijwel direct gedaan als je ervoor kiest om het geld over te laten maken naar jouw eigen bankrekening. Let wel op dat de transactiesnelheid per bank kan verschillen. 

BitcoinMeester maakt handig gebruik van het direct omwisselen van coins. Zo kun je bijvoorbeeld direct jouw Ethereum omwisselen voor Litecoin zonder deze eerst om te wisselen naar credits of een tegoed. Dit scheelt enorm in de fee die wordt berekend over het omwisselen van cryptovaluta. 

Overige relevante zaken

Houdt de social media van BitcoinMeester regelmatig in de gaten voor prijzen die worden verloot. Daarnaast is het ook aan te raden om de website te blijven controleren voor nieuw toegevoegde cryptovaluta. BitcoinMeester heeft een enorm assortiment aan crypto’s en blijft deze uitbreiden. 

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Wat Bitcoin zo mysterieus maakt is dat niemand weet wie de whitepaper van Bitcoin heeft gepubliceerd. Wie heeft dit geniale idee bedacht? Er zijn tal van speculaties maar tot op heden is de identiteit achter Satoshi Nakamoto nog niet bekend.

Ook interessant...

ledger nano s hardware wallet kopen

Al jarenlang de meest populaire hardware wallet op de markt

De Nano S is al jarenlang de best verkochte hardware wallet op de markt. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano S

Samsung S10 Blockchain Bitcoin

Samsung introduceert 'Samsung blockchain'

Na jaren van ontwikkeling kondigt Samsung, in deze spetterende teaser, de integratie van blockchain aan in het nieuwste model, de Samsung S10.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top