China en blockchain

bitcoin china hardware

China heeft een flinke voorsprong genomen wat betreft regulering van blockchain. Als een van de eerste grote wereldmachten heeft de Chinese via officiële kanalen laten weten, de technologie te gaan omarmen. Eind 2019 verklaarde de president publiekelijk dat blockchain een belangrijke kans is voor de communistische staat. Dit positieve nieuws temperde enkele dagen later doordat de overheid waarschuwde dat Bitcoin en andere altcoins nog steeds niet staan vermeld in de bijbehorende wet. Echter het feit dat de president een officiële aankondiging heeft gedaan en wetende dat het merendeel van de miners actief zijn in China, ziet het er over het algemeen positief uit voor de toekomst van blockchain en cryptocurrencies. Het nieuws is aangewakkerd en het zal mij niet verbazen als China op de achtergrond al druk bezig is met de volgende stappen. Er wordt zelfs al gesproken over een eigen nationale cryptovaluta. In april 2020 zou er zelfs al publiekelijk zijn getest met de digitale Yuan. De ontwikkelingen in China omtrent blockchain en regulering van cryptocurrencies nemen serieuze vormen aan. 

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Het sentiment verschuift van negatief naar positief

Degene die al langer het nieuws volgen rondom China en de regulering van Bitcoin en andere cryptovaluta weten dat China zich lange tijd sceptisch heeft opgesteld over de regulering van cryptocurrencies. Er worden regelmatig wisselende berichten verspreid over de legaliteit van crypto maar het sentiment wordt langzaam aan steeds positiever (zie gerelateerde tweets). 

Mining in China is 'booming'

Wereldwijd is de mining industrie het grootst in China. Vanwege de relatief lage energiekosten zijn de meeste miners (ongeveer 65%) actief in China. Tot voor kort stond het minen van Bitcoin op de lijst van ongewenste activiteiten met als doel deze bedrijfstak te elimineren. Kort na de toespraak van de Chinese president is het minen van Bitcoin van deze lijst gehaald waardoor het minen van Bitcoin en andere cryptocurrencies niet meer ongewenst is. Een opluchting voor de grote mining pools die actief zijn in China en een stap dichter bij regulering van Bitcoin en altcoins. 

Top 5 Chinese cryptocurrencies

Daarnaast zijn er enkele welbekende, serieuze cryptocurrencies van Chinese komaf. Dit toont voor mij persoonlijk aan dat er wel degelijk kansen zijn in China. De 5 meest bekende Chinese cryptocurrencies zijn:

1. NEO ($neo)
2. Tron ($trx)
3. Ontology ($ont)
4. Vechain ($vet)
5. Qtum ($qtum)

China 2020

Ondanks de positieve berichten over de regulering van blockchain, spreekt de grootmacht zich nog niet echt duidelijk uit over de acceptatie van cryptocurrencies. Stiekem denk ik dat dit niet lang meer gaat duren. China is tot nu toe voorzichtig geweest met het nemen van de eerste belangrijke stap. Wellicht willen zij de concurrenten niet wakker schudden en zijn ze op de achtergrond al bezig met een volgende stap. China groeit gigantisch en is de laatste jaren, economisch gezien, enorme stappen aan het maken. Het zal mij daarom niet verbazen als deze groei wordt doorgezet dankzij de regulering van cryptocurrencies. 

Gerelateerde tweets

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

8 gedachtes op “China en blockchain”

 1. Hmm is anyone else experiencing problems with the images on this blog loading?
  I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s
  the blog. Any feed-back would be greatly appreciated.

 2. It’s actually a nice and useful piece of info.
  I am glad that you just shared this helpful information with
  us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

  1. Thomas Weiss

   You are welcome. There has been a new update about the adoption of blockchain enad cryptocurrency in China. Very exciting!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top