Crypto slang terms

'Crypto slang terms': handige termen en hashtags op een rijtje

Crypto Slang Terms

In cryptoland wordt er veel gesmeten met, op het eerste gezicht, vreemde termen. Taalgebruik waarin raadselachtige afkortingen of vreemde woorden in een goed lopende zin heel normaal zijn geworden. Als je zoekt op ‘cryptocurrency slang terms’ dan zul je merken dat velen mij al voor zijn geweest met het simpel verwoorden van crypto termen. Het is erg leuk om Youtube te raadplegen voor hilarische video’s waarin termen tot in de details worden uitgelegd. Hierbij zet ik de meest gehoorde en belangrijkste termen van het ‘cryptojargon’ op een rijtje. Dit maakt het hopelijk wat eenvoudiger voor iedereen om bepaalde berichten te vertalen.

Vele termen hebben associatie met de astronomie of ruimtevaart. Wanneer men bullish is (mooie term voor een positief sentiment) dan koppelt men de maan, andere planeten en ruimteschepen met enorme winstpercentages. Voor degene die visueel zijn ingesteld: men verlaat het station op aarde en vertrekt naar een andere wereld waar no-coiners (jaja, mensen die niet in het bezit zijn van bitcoin of altcoins) weinig te zoeken hebben. Moet jij nu ook denken aan de welbekende Red Bull reclames? Here we go…

Mocht je daarnaast zelf nog enkele interessante crypto ‘slang terms’ weten, reageer dan even door een bericht te plaatsen onder deze blog.

Gerelateerde Tweets

Waiting for altseason

Volg mij op twitter

Crypto Twice
@weiss_thomas

CryptoSocial heeft een van de meest moderne crypto woordenboeken van Nederland. Het woordenboek van CryptoSocial omschrijft inmiddels de betekenis van meer dan 200 verschillende termen in de crypto-space. Daarnaast helpen gerelateerde tweets en video’s bepaalde zoektermen nog beter te begrijpen.

Accumulate

Accumuleren, ophopen, verzamelen
Het opsparen/aanvullen van bepaalde coins.

Altcoin(s)

Alternatieve tokens
Alle coins/tokens behalve Bitcoin

'Asking for a friend'

‘ik vraag dit voor een vriend (knipoog)’ 
Veelal gebruikt op Twitter wanneer men een ‘genante’ vraag stelt voor zichzelf. Gebruik deze term om de vraag een luchtige, minder serieuze lading mee te geven.

Bagholder

Een bagholder is iemand die ervoor kiest om een bepaalde coin niet te verkopen en deze in zijn/haar wallet houdt totdat deze niets tot bijna niets meer waard is.

Bulls and bears

Geaccosieerd met bulls (stieren) en bears (beren)
Wanneer het sentiment positief is gestemd dan spreekt men over ‘bullish’. Een negatief sentiment noemt men ‘bearish’. Deze termen zijn afgeleid naar het gedrag wanneer een stier of een beer de aanval kiest. Een stier beweegt de hoorns in een opwaartse beweging (stijgende trend). Wanneer een beer de aanval kiest dan slaat hij zijn klauwen neerwaarts (dalende trend).

Bull(ish) | Een persoon die enorm optimistisch is over een koersstijging. Iemand die bearish is, is een persoon die automatisch meer neigt naar een prijsdaling. 

Bull market | Een bepaalde periode wanneer de koers ongekende stijgingen maakt. De hele markt is euforisch en er lijkt geen eind aan te komen. 

Bear market | Deze periode wordt gekenmerkt met gigantische verliezen en enorme dalingen van de koers. Voor velen is een bear market ook een kans om te investeren wanneer er paniek heerst. Hiervoor is ook een term bedacht… er heerst paniek dus er is ‘blood on the streets’ 

Crypto Twitter

Afgekort #CT
Alle personen die actief zijn op Twitter en, op een of andere manier, zijn verbonden met cryptocurrency hebben een verzamelnaam gekregen: ‘Crypto Twitter’. 

Flippening

Wanneer twee coins wisselen van positie in de market cap. De ene coin passeert de andere. 

Fiat

Met FIAT money bedoelen we het wettelijk goedgekeurd geld zoals de euro en de dollar. Hieronder een grappige tweet van het automerk ‘Fiat’…

Fiat tweet cryptocurrency

Lambo

Afkorting van het bekende automerk Lamborghini
Er wordt veel over lambo’s gesproken als droom wanneer enorme prijsstijgingen een feit zijn.

Ponzi

Ponzifraude is vernoemd naar Charles Ponzi, een Amerikaan van Italiaanse afkomst. Met ponzifraude wordt de schijn gewekt van een zeer succesvolle belegging, waardoor steeds meer gegadigden worden aangetrokken. 

Pump and Dump

Een invloedrijk persoon of groep met veel kapitaal kopen regelmatig grote hoeveelheden van één bepaalde cryptocurrency. Hierdoor stijgt de waarde en de koers van een token behoorlijk. Dit trekt andere (onervaren) investeerders aan waardoor de prijs nog meer stijgt. Wanneer de pump en dump groep de stijging voldoende vindt, verkopen, ofwel ‘dumpen’ zij massaal hun aangekochte cryptovaluta. Hierna vindt er een snelle koersdaling plaats.

Satoshi

Ook wel SATS genoemd. Een satoshi vertegenwoordigt een waarde van 0.00000001 Bitcoin. Uiteraard is deze term vernoemd naar de uitvinder van Bitcoin ‘Satoshi Nakamoto’.

Satoshi Sats uitleg informatie

To the Moon

Hiermee wordt een enorme waardestijging van een cryptocurrency aangegeven. Op dat moment gaan we  naar de maan en zal je de euforie merken wanneer iedereen roept ‘to the moon’. Andere termen zoals ‘loading engines’ en ‘to the stars and beyond’ zullen ook voorbij komen wanneer het sentiment positief is gestemd. Wanneer men enorm euforisch is, passeren we de maan en vliegen we zelfs door naar Mars of Jupiter. Op dat moment is iedereen een digitale ruimtevaarder. to the moon tattoo cryptocurrency

Weak hands

Weak hands zijn personen die de enorme prijsdalingen niet meer aan kunnen en daardoor de crypto investering weer verkopen. 

Whale

Een whale wordt omschrijft een persoon of institutie die zeer veel cryptomunten in het bezit heeft. Zelfs zo veel dat een whale de koers van een cryptomunt kan beïnvloeden. Deze term is gebaseerd op het feit dat een whale het grootste dier op aarde. Ieder ander dier zal wijken voor de whale wanneer de whale zijn koers voortzet.

Crypto whale bitcoin

#ATH

All Time High
De hoogst bereikte koers van een bepaalde coin. De #ATH van Bitcoin staat op $19.655 ; 16 december 2017

#BTFD

Buy The Fucking Dip
Met deze term probeert men anderen aan te sporen tot het kopen van een bepaalde coin. Voornamelijk wanneer de koers daalt of is gedaald voor een bepaalde periode.

#DYOR

Do Your Own Research
Er wordt veel gespeculeerd over coins en de waarde van coins. Iedereen heeft zo zijn/haar voorkeur en soms worden de gekste voorspellingen gedaan. Op Twitter bestaan hele communities van coins waardoor je soms een overload aan positieve of negatieve berichten leest over een bepaalde cryptocurrency. Laat je nooit beïnvloeden en doe je eigen onderzoek voordat je investeert #DYOR

#FOMO

Fear Of Missing Out
Wanneer een cryptocurrency snel in waarde stijgt, krijgen mensen met een FOMO een paniekreactie en doen ze een overhaaste inkoop. Vele lopen hierdoor in een val en investeren op het toppunt van de prijswaarde (buying the top / bought the top).

#FUD

Fear Uncertainty and Doubt
Er wordt regelmatig FUD verspreid over bepaalde coins om angst, onzekerheid en twijfel te creëren.

#HODL

Hold On For Dear Life
Een variant op de afkorting ‘HOLD’. Deze term wordt gebruikt wanneer je cryptomunten koopt met als doel ze lang in je wallet te bewaren.

Interessant weetje…
De term stamt af van de traditionele finance term HOLD. HOLD betekent in principe hetzelfde als HODL. Op 18 december 2013 (het begin van een grote Bitcoin crash) maakte een gebruiker op het platform bitcointalk.org genaamd GameKyuubi een typefout. Hij schreef “I AM HODLING”. Hij bedoelde natuurlijk I AM HOLDING, omdat hij de cryptomunten voor een langere periode wilde aanhouden in plaats van ze verkopen. Andere gebruikers vroegen wat HODL betekende en GameKyuubi improviseerde dat dit ‘Hold On for Dear Life’ betekent.

#KYC

‘Know Your Customer’ of ‘Customer Due Diligence’ 
Oftewel ‘ken uw klant’. Exchanges en financiële instellingen willen en moeten tegenwoordig weten wie hun klanten zijn. Klanten moeten zich daarom ook kunnen en daarom vragen exchanges ook om informatie over de identiteit van hun klant. Zij verzamelen deze informatie, verifiëren dit en leggen dit vast.

#REKT

Een komisch bedoelde misspelling van het Engelse woord ‘wrecked’
In de cryptowereld betekend dit dat je, simpel gezegd, genaaid bent. Meestal ben je #REKT na een enorme prijsdaling. 

#TA

Technical Analyze
Wanneer je Crypto Twitter bezoekt dan zul je dagelijks grafieken tegenkomen met daarin voorspellingen of analyses van de prijs van bepaalde coins (op basis van patronen). Het maken van een analyse over de prijs wordt afgekort een #TA genoemd. 

Ook interessant

cryptocurrency exchange koers

Wat is een exchange of broker?

Het kopen en verkopen van bitcoin of altcoins gebeurd op een zogenoemde exchange. Dit zijn aanbieders van cryptovaluta en bieden tevens aan jouw investering direct in een online wallet te plaatsen. Eigenlijk is het proces erg makkelijk.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top