Cryptocurrencies als alternatief voor het wankelende financiële systeem... #planB #Bitcoin

Een tijdlijn aan gebeurtenissen, in de vorm van tweets door experts en influencers, brengt onderbouwing en meer duidelijkheid over de economische gevolgen van het Coronavirus. Alle onderstaande content laat zien dat het tijdperk van gedrukt geld en centraal machtige en allesbepalende organisaties wankelt. Het Coronavirus wordt gebruikt als reden voor een volgende recessie terwijl deze economische crisis al jarenlang op komst is dankzij het falen van ons huidige financiële systeem. De wereldbevolking verliest steeds meer vertrouwen in centrale instanties terwijl het alternatief is bedacht in de vorm van een decentraal en digitaal geldsysteem. Bitcoin en overige cryptocurrencies zijn niet de oplossing voor een wereldwijde pandemie maar wel dé oplossing voor hetgeen wat ons nog staat te wachten. Aan de hand van content op Twitter van de afgelopen maanden wil ik iedereen laten zien wat er momenteel gaande is met onze werel

De periode is aangebroken dat het vertrouwen in de crypto space weer begint te groeien. Bedrijven zoals Amazon, Microsoft en Shopify accepteren betalingen in de vorm van cryptocurrency terwijl Deloitte test om lonen van werknemers uit te keren in Bitcoin. Een mijlpaal is ook de lancering van handelsplatform Bakkt. Ondertussen wordt er al gigantisch veel papiergeld bijgedrukt door de Federal Reserve. In een kleine 8 uur tijd wordt er maar liefst $128 miljard aan geld geïnjecteerd in de Amerikaanse economie. De laatste keer dat er zo’n bedrag werd bijgedrukt was tijdens de crisis in 2008…

China heeft besloten om all-in blockchain te gaan. Op de achtergrond wordt er zelfs nagedacht over een eigen nationale cryptovaluta. Oktober staat tevens in het teken van het 11-jarige jubileum van de Bitcoin whitepaper en dat terwijl het aantal Bitcoin steeds  schaarser wordt aangezien de 18 miljoenste Bitcoin deze maand is gemined. Ook in de maand oktober worden er weer dollars bijgedrukt met een waarde vergelijkbaar met de gehele market cap van Bitcoin. Op dat moment zo’n $150 miljard…

Wereldwijde adoptie van cryptocurrency is een feit en gebeurd stap voor stap. Ook omdat het huidige systeem alsmaar vertrouwen verliest bij de massa.
De Federal Reserve drukt inmiddels al maandenlang papiergeld bij om de economie te stabiliseren en wereldwijd lopen de schulden torenhoog op. Globaal gezien bereikt de schuldenpost deze maand een recordhoogte van $255 triljoen. Dat is gemiddeld gezien zo’n $32,500 per persoon op aarde…

Bitcoin blijkt de meest winstgevende asset te zijn geweest in het afgelopen decennium. Het totale percentage aan winst is een duizelingwekkende 62.500%. Tevens is 2019 ook het jaar geweest dat landen zoals Frankrijk, Iran, Amerika, Oekraïne, China en bijvoorbeeld Duitsland cryptocurrencies hebben gereguleerd. De Bitcoin blockchain draait sinds de lancering 24/7 door zonder onderbrekingen of problemen. Het fundament van Bitcoin is sterk en onbreekbaar…

Het jaar begint rustig en het sentiment is neutraal in de crypto space. Koersen van Bitcoin en altcoins laten een stijgende trend zien en Bitcoin mining machines draaien overuren waardoor een nieuwe ATH hashrate wordt bereikt. Een bijzonder detail is dat 11 jaar geleden het eerste block op de Bitcoin blockchain werd gemined: het Genesis block. Cryptocurrencies genereren steeds meer vertrouwen en staan op het punt van wereldwijde adoptie. 

In februari blijven alle koersen stijgen en een altseason wordt zelfs verwacht. FC Barcelona kondigt een blockchain partnership aan terwijl Zweden het plan lanceert voor de E-Krona. Twitter heeft in februari de Bitcoin emoji toegevoegd aan het social media platform en TA’s geven enorm bullish signalen af. De prijs per Bitcoin ter waarde van $10k wordt weer bereikt. Alleen de perikelen rondom het Coronavirus zorgen voor een omslag in het sentiment. China injecteert hierdoor $174 miljard in de economie om het land overeind te houden. De aandelenbeurzen wereldwijd vertonen rode cijfers en de Amerikaanse overheid besluit om de rentes te verlagen. Zou Bitcoin als ‘safe haven’ gezien kunnen worden in economisch onzekere tijden…?

De maand maart begint hoopvol met berichten dat Duitsland, Zuid-Korea en India cryptocurrencies gaan reguleren. Al snel daarna neemt de paniek wereldwijd toe vanwege de verdere uitbraak van het Coronavirus. Een pandemie is het gevolg en het huidige financiële systeem begint haarscheurtjes te vertonen. De koersen van Bitcoin en altcoins hebben in prijswaarde verloren maar dat komt puur door de gezaaide angst. Men grijpt vooralsnog terug op papiergeld om in de basisbehoeften te kunnen voorzien. Er ontstaat een liquiditeitscrisis en de FED grijpt hard in door rentes te verlagen naar 0% of lager. Daarnaast kondigt Amerika aan dat er oneindig aan dollars bijgedrukt gaat worden om het land draaiende te kunnen houden. Pin vooral niet teveel contact geld is de boodschap. De Corona pandemie geeft het langverwachte zetje in een economisch dominoveld. 

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top