M

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'M'

Macro-economics
Dit is het onderdeel van de economische wetenschap dat zich bezighoudt met de bestudering van economische systemen als geheel. Bitcoin en andere cryptocurrencies behoren inmiddels ook tot een economisch systeem. 

Margin trading | #risk #leverage
Margin trading is beleggen met geleend geld. Het stelt je in staat meer financiële producten, zoals aandelen, opties of futures, te kopen dan dat je zelf aan geld beschikbaar hebt.

Market Cap | Circulating Supply * Price
Het totaal aantal circulerende coins vermenigvuldigd met de waarde van een coin. 

Masternode | #node #miner
Er bestaan cryptocurrencies waarbij een masternode kan worden opgezet vanuit huis. Masternodes zijn nodes die bepaalde services aan het netwerk verlenen met als beloning bepaalde vergoedingen (bijvoorbeel in de vorm van coins). Je neemt dus als het ware deel aan het netwerk waarvoor je wordt beloond. 

Maximalist | #Bitcoin
Een Bitcoin maximalist is er heilig van overtuigd dat Bitcoin de enige cryptocurrency is met waarde en een toekomst. Het merendeel van de Bitcoin maximalisten zijn ook sterk van mening dat altcoins technisch gebrekkig zijn en moreel twijfelachtig zijn.

Meme | #vegeta #meme
Afbeeldingen of GIFs (korte filmpjes), vaak in combinatie met een tekst of bepaald cryptojargon, worden in no-time verspreid over social media. Het succesvol viraal verspreiden van zo’n afbeelding noemt men een ‘meme’. 

Mempool | #Bitcoin #protocol #transacties
Afkorting van memorypool. De mempool is een belangrijk onderdeel van het bitcoin netwerk waarin transacties op het netwerk in een wachtrij worden geplaatst. 

Miner | #PoW #BTC
Het netwerk legt goedgekeurde transacties vast op de blockchain. Dit proces heet minen en dit wordt gedaan door miners. 

Mining Machine | #miners #BTC #PoW
Cryptocurrencies die werken op basis van het Proof of Work model (afgekort PoW) maken gebruik van computers (mining machines) waardoor de miner ervoor kan zorgen dat transacties worden goedgekeurd op de blockchain. 

Mining Pool | #colaborate
Een mining pool is een samenwerkingsverband tussen miners om een nieuw blok op de blockchain te creëren. Deze manier van samenwerking geeft miners meer hoop om als eerste een nieuw block te vinden. Het nadeel van de mining pool is dat de mining reward wordt gedeeld met het aantal nodes aangesloten bij desbetreffende mining pool. 

Mining Farm | #PoW #miner
Een mining farm bestaat uit een reeks gekoppelde mining rigs op één fysieke locatie. 

Mining Rig | #PoW #miner
Een mining rig is een GPU mining machine waaraan meerdere videokaarten gekoppeld kunnen worden. 

Mid Cap | #marketcap
Mid cap cryptocurrencies hebben een market cap van 1 tot 10 miljard dollar. Tot welke cap een crypto behoort, hangt ook samen met de beweging van de totale crypto market cap. 

Minten | #PoS
Het toevoegen van een blok op basis van het Proof of Stake (PoS) algoritme wordt minting of forging genoemd.

Moving average | #MA #TA #trendline 
Een veelgebruikt aspect van de technische analyse is de Moving Average (MA). Een MA geeft de gemiddelde koers aan over een bepaalde periode en is zichtbaar als lijn in een grafiek. Veelal wordt er gesproken over de Ma van perioden tot 200 dagen. Dit wordt in termen aangeduid als 50MA, 100MA of 200MA waarbij het getal het aantal dagen weergeeft waarop de MA is gebaseerd. 

Mt. Gox | #fraud #ponzi #BTC #exchange
Mt. Gox was, in de beginjaren, de enige exchange waarop Bitcoin en andere altcoins verhandeld konden worden. In 2013 werd Mt. Gox gehackt en verdwenen er meer dan 800.000 Bitcoins. Dit zorgde voor een grote daling in de waarde van de Bitcoin koers. Gedupeerden wachten tot op de dag van vandaag nog op een vergoeding. 

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Enorme capaciteit voor Bitcoin en altcoins

De Nano X is de nieuwste en meest hypermoderne hardware wallet van Ledger. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano X

Wereldwijd de meest bekende exchange...

Binance exchange handelen crypto

Start vandaag nog met het handelen van crypto op Binance.

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top