Ethereum mining machines

Ethereum Mining machine kopen

Net zoals Bitcoin moeten ook de transacties op de Ethereum blockchain worden goedgekeurd. Dit mining proces gebeurd vooralsnog volgens het Proof of Work algoritme. Des te hoger de rekenkracht van jouw mining machine des te meer kans jij maakt tot het vinden en oplossen van de rekensom om het volgende block toe te voegen aan de blockchain. Laten we meteen duidelijk zijn… Het is onmogelijk winstgevend te zijn door het minen van Ethereum met slechts één of enkele mining machine(s). Is het minen van Ethereum daarom nog interessant? Ja, er bestaan namelijk Ethereum mining pools. Op deze manier bundel je de kracht door samen te gaan werken met meerdere personen die ook in het bezit zijn van een Ethereum mining machine. Hierdoor stijgt de kans aanzienlijk dat iemand in de mining pool de rekensom als eerste op gaat lossen. Het nadeel is dat de opbrengsten gedeeld moeten worden met iedere persoon die actief is in de mining pool. 

Is het raadzaam om een Ethereum mining machine te kopen met oog op de toekomstige verandering naar het Proof of Stake algoritme? Ik zou persoonlijk wachten tot de release van Ethereum 2.0 in het eerste kwartaal van 2020. 

Ethereum Proof of Stake algoritme

In het eerste kwartaal van 2020 staat gepland dat Ethereum over zal stappen naar het Proof of Stake (PoS) model. De reden hiervoor is dat de bedenker van Ethereum dit ziet als een volgende stap naar meer volwassenheid van het project. Een citaat van Vitalik Buterin | Co-founder Ethereum: ‘Ethereum 1.0 is a couple of people’s scrappy attempt to build the world computer; Ethereum 2.0 (with PoS) will actually be the world computer’. 

Het grote voordeel is dat PoS geen gebruik maakt van mining machines. Hierdoor bespaar je enorm veel energieverbruik wat vanzelfsprekend zorgt voor minder kosten en minder milieuvervuiling. Het PoS model is gebaseerd op de hoeveelheid (in dit geval) Ethereum welke als onderpand worden gebruikt.  Het PoS algoritme zorgt ervoor dat deelnemers aan de blockchain geen rivalen zijn van elkaar maar juist samenwerken om het volgende block te kunnen toevoegen aan de blockchain. We spreken in dit geval niet over miners of minen maar over validators en het minten of forgen van een block. 

In de nabije toekomst zet je een bepaald aantal Ethereum vast op een wallet als onderpand om deel te nemen als validator aan het netwerk. Een node kiest random uit wie de gelukkige persoon is om het volgende block te forgen. Des te meer waarde het onderpand heeft, des te groter de kans dat jij de wordt gekozen om het volgende block te forgen. Vervolgens ontvang je hiervoor een beloning.

bitcoin mining machine

Bekijk alle mining machines op miners.nl

Bezoek miners.nl en vind alle mogelijkheden om te starten met het minen van een bepaalde cryptocurrency.

Altcoin mining machines

Te koop op www.miners.nl

Innosilicon A10
Mining: Ethereum
Hashrate: 500 mh/s
Power: 750 Watt
Prijs: €3630,00 (incl. btw)

Innosilicon A9++
Mining: Zcash / ZEC
Hashrate: 140 k Sol/s
Power: 1550 Watt
Prijs: €4235,00 (incl. btw)

Innosilicon G32-500
Mining: GRIN
Hashrate: 100 GP/s
Power: 520 Watt
Prijs: €5745,50 (incl. btw)

Ook interessant...

Ledger Blue crypto hardware wallet

Koop een crypto hardware wallet! Veilig én in eigen beheer.

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. Lees hier meer over de Ledger Blue. De hardware wallet met touchscreen!

BAKKT Bitcoin

De lancering van BAKKT

Zo, deze lancering heeft even geduurd. Crypto Twitter werd vorig jaar moedeloos van alle aankondigingen over de lancering van Bakkt. Vorig jaar sprak men over Bakkt als een catalysator voor een nieuwe

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top