Herken waardevolle crypto content op Twitter

De online speurtocht voordat je gaat investeren in crypto

Crypto Twitter Tweets

Je kent het wel. Scrollen door alle tweets, op zoek naar berichten die jou aanspreken. Je zoekt naar bepaalde woorden of crypto content waarvan jij enthousiast wordt. Vervolgens like je een tweet en wellicht kom je deze ooit nog eens tegen wanneer je de historie doorneemt. In deze blog  ga ik vertellen waarom het belangrijk is om bepaalde tweets te liken én waarom het lezen van reacties op Twitter zo interessant kan zijn.

Crypto Twitter

Alle personen die actief zijn op Twitter en, op een of andere manier, zijn verbonden met cryptocurrency hebben een verzamelnaam gekregen: ‘Crypto Twitter’ (afgekort CT). CT is enorm actief en er zijn enkele ‘influencers’ vindbaar op dit medium met behoorlijk wat volgers. Het is altijd verstandig om sommige van deze ‘grote’ influencers te gaan volgen. Persoonlijk kan ik me voorstellen dat je negatieve of sarcastische influencers links laat liggen. Let wel op, de stemming op CT wordt vooral bepaald door het sentiment van de dag. De ene dag is men bullish (positief) en de andere dag is men bearish (negatief). Dit sentiment hangt grotendeels samen met de koers van Bitcoin en altcoins zoals bijvoorbeeld Litecoin, Ethereum, XRP, Chainlink en nog vele anderen. Gelukkig zijn er ook veel personen actief op CT die, ongeachte het sentiment, altijd objectief zullen blijven. Na alle jaren heb ik geleerd dat Bitcoin zich door niets of niemand laat leiden en op korte termijn erg onvoorspelbaar kan zijn.

Zelf scroll ik dagelijks meerdere malen door mijn ‘tijdlijn’ en vind vele tientallen tweets per dag leuk. Bij het leuk vinden van een tweet maak ik onderscheid tussen bepaalde berichten. Meestal vind ik een tweet gewoon ‘interessant’ en like ik deze omdat de inhoud van de tweet mij aanspreekt. De andere reden waarom ik bepaalde tweets leuk vind, is om deze later nog eens terug te kijken in mijn historie. Dit zijn tweets die voornamelijk reacties proberen te triggeren bij anderen. 

In bovenstaand voorbeeld noemt @KyleMacLeanX enkele bekende cryptocurrencies en grapt vervolgens dat hij een gouden toekomst tegemoet gaat. Neem van mij aan, deze tweet triggert mensen om te gaan reageren. Inhoudelijk hoef je weinig waarde te hechten aan dit bericht maar hoe waardevol is het om alle reacties te lezen.

TIP! Lees de reacties eens op deze tweet

Als je de reacties gaat lezen dan zul je meteen merken dat er honderden antwoorden zijn geplaatst met daarin een berg favoriete cryptocurrencies opgesomd. Op deze manier kun je pijlen welke cryptocurrencies de meeste aandacht krijgen. Het is niet altijd goed wanneer een coin wordt gehyped maar je kunt wel jouw eigen onderzoek starten om te bekijken of een project jou daadwerkelijk aanspreekt. Zie het als een soort speurtocht op Twitter. 

Doe vooral zelf onderzoek

Niet alle content is serieus te nemen en er wordt veel FUD verspreid in plaats van samen te werken met elkaar. Filter belangrijke berichten en doe zelf onderzoek naar cryptocurrencies die jouw aandacht hebben getrokken. Bezoek de officiële Twitter pagina eens om te bekijken of er actief en transparant berichten worden gedeeld met de gemeenschap. Ga ook bepaalde influencers volgen die regelmatig content delen over de cryptocurrencies die jouw aandacht hebben getrokken. Bekijk of de site up to date is en of er ontwikkelingen worden gedeeld. Maar… Doe vooral zelf onderzoek en laat je niet leiden door de waan van de dag op Crypto Twitter.

Gerelateerde Tweets

Waiting for altseason

Volg mij op twitter

Crypto Twice
@weiss_thomas

Ook interessant

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Crypto hardware wallet kopen? De Ledger Nano X is veilig en makkelijk in gebruik

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. Lees hier meer over de nieuwe Ledger Nano X.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top