Handelen in crypto doe je op de Nederlandse crypto exchange LiteBit

Kopen en verkopen van crypto op Litebit

Wanneer je zoekt naar een betrouwbare exchange dan zijn zaken zoals service, de manier van handelen, de transparantie van het communiceren en natuurlijk de veiligheid van de exchange reuze belangrijk. Het lijkt me daarom ook handig om al deze zaken op een rijtje te zetten zodat het voor iedereen inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn op Litebit. Hierdoor wordt het kopen en verkopen van Bitcoin en altcoins alleen maar makkelijker.

Litebit website en social media

De website is heel gemakkelijk te vinden op www.litebit.eu. Ook heeft LiteBit een app voor Android en Iphone. Wanneer je op de homepage terecht komt dan valt al direct op dat het handelen van crypto centraal staat. Uiteraard is Bitcoin de eerste optie en volgt de rest van de altcoins. Inloggen kan eenvoudig rechts bovenin de pagina. De layout en de opmaak van LiteBit zijn erg clean en duidelijk. Ook  makkelijk dat LiteBit een Nederlandse exchange is. Het is ook zeker de moeite waard om te melden is dat LiteBit is uitgeroepen tot beste Nederlandse broker / exchange van het jaar 2019. 

Litebit is ook actief op diverse social media. Voornamelijk op Twitter maar ook op Facebook en Instagram. De transparantie met betrekking tot het delen van nieuws en vooral het reageren op vragen van volgers is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Wat ik uit ervaring kan vertellen is dat LiteBit redelijk actief is op de social media kanalen. Het voornaamste is dat zij netjes melden wanneer er onderhoud is of wanneer er storingen zijn. Relevante vragen worden daarnaast keurig beantwoord. 

Tijdens kantooruren kan er direct contact worden gezocht met een medewerker om snel antwoord te krijgen op vragen. De FAQ’s zijn ook keurig up to date en hier zijn veelgestelde vragen overzichtelijk uitgewerkt. 

LiteBit beschikbare cryptocurrencies en online wallets

LiteBit maakt het momenteel mogelijk om te handelen in zo’n 50 verschillende cryptovaluta. Bitcoin en vele bekende altcoins zoals Ethereum, XRP, Tron, Cardano, Litecoin, Verge, Digibyte, Stellar Lumens, Dogecoin en Chainlink kunnen allemaal worden gekocht en verkocht. Voor de meeste coins biedt LiteBit een online wallet aan om deze op te slaan. Na het inloggen heb je gemakkelijk toegang tot jouw portfolio aan crypto’s.

Een account aanmaken op LiteBit

Eigenlijk is het maken van een account redelijk simpel. Op de website is dit ook eenvoudig uitgelegd. Het koppelen van jouw bankrekening is nodig om geld te storten en geld op te nemen. 

Erg zinvol om te weten is dat Litebit werkt met het zogenoemde ‘tier vertificatiesysteem’. Dit is verplicht gesteld vanuit de AML-wetgeving. Schrik niet, het is goed bedacht en redelijk makkelijk te begrijpen. LiteBit werkt met drie ‘tiers’. Elke ‘tier’ is gekoppeld aan een bestedingslimiet. Wil je toegang krijgen tot Tier 1 dan is een telefoon vertificatie verplicht. Upgrade naar Tier 2 door jouw adres te vertificeren. Tier 3 is toegankelijk wanneer je een ID upload om jezelf te legitimeren.  De bestedingslimieten variëren van honderden euro’s per week tot tienduizenden euro’s in de maand. Persoonlijke gegevens worden, naar zeggen, op een offline server opgeslagen zodat deze niet in handen kunnen komen van hackers. 

Beveiliging van het account

LiteBit is met een reden beste Nederlandse broker van het jaar 2019 geworden. Dit komt mede doordat de beveiliging prima in orde is. Tijdens het aanmaken van een account wordt er gevraagd om zowel mailadres als telefoonnummer te vertificeren. Zodoende kunnen wachtwoorden makkelijk door jouzelf worden gewijzigd wanneer dit ooit nodig is. Deze gegevens kunnen ook achteraf gemakkelijk worden aangepast in jouw eigen account. 

Jouw account is tevens beveiligd via twee-factor-authenticatie (2FA). Hierbij wordt een tweede toestel gebruikt als extra beveiliging van het account. De mogelijkheden bij Litebit zijn via sms of een authenticator app. Na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord wordt een van beide opties ingeschakeld als extra beveiliging. Wanneer er wordt ingelogd vanaf een andere locatie of apparaat dan merkt LiteBit op dat er wordt ingelogd vanaf een ander IP-adres. Er gaat automatisch een mail naar jou toe om te vragen voor bevestiging van inloggen. 

Betalingsmethoden en credits

De meest gebruikte betalingsmethoden zoals Ideal, Bancontact (vooral België), SEPA en GiroPay/Sofort worden aangeboden. Voor al deze methoden worden minimale transactiekosten berekend. 

De meest gemakkelijke methode is om te betalen in credits. Wanneer je geld overmaakt naar jouw account dan worden deze automatisch omgezet naar credits. Iedere credit heeft een waarde van €1,00. Je bouwt een virtueel budget op waarmee cryptocurrencies direct kunnen worden verkocht zonder transactietijd. Wanneer je besluit om een crypto te verkopen dan worden deze automatisch omgezet naar credits op jouw account. Hiervoor kun je een andere crypto kopen óf deze kun je direct laten overmaken naar jouw bankrekening. Er zit geen maximum limiet aan het aantal credits dat op jouw account mag staan. Er bestaat wel een verkooplimiet en deze verschilt per order. Wordt deze verkooplimiet overschreden dan kan dit worden opgelost door het plaatsen van meerdere verkooporders. 

Overige relevante zaken

Wat je nog meer moet weten over LiteBit is dat zij regelmatig nieuwe crypto’s toevoegen. Naar mijn mening wordt er hierbij deels geluisterd naar de wensen van de klanten. 

litebit exchange bitcoin

Start vandaag nog met het handelen van crypto op LiteBit.eu

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Ook interessant...

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Koop een crypto hardware wallet! Veilig én in eigen beheer.

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. Lees hier meer over de nieuwe Ledger Nano X.

Zazzle Kaarten Bitcoin

Cryptocurrency speelkaarten op Zazzle.com

Koop hier jouw stok kaarten met daarop het logo van jouw facoriete cryptocurrency zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum of XRP. Ook leuk om cadeau te geven.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top