Handelen in crypto doe je op de Nederlandse crypto exchange LiteBit

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare exchange dan zijn zaken zoals service, ontwikkelen van het platform, de transparantie van het communiceren, het handelsaanbod en natuurlijk de veiligheid van de exchange reuze belangrijk. Het is daarom ook verstandig om dit soort zaken voor jezelf op een rijtje te zetten zodat het inzichtelijk wordt wat de mogelijkheden zijn op verschillende handelsplatformen. Hierdoor wordt het kopen en verkopen van Bitcoin en alternatieve coins alleen maar makkelijker. Op deze pagina is al wat voorzonderzoek gedaan en zijn voor jou de belangrijkste zaken samengevat over LiteBit.

1. LiteBit website en social media

Vast en zeker heb je de naam LiteBit wel eens voorbij zien komen. LiteBit is namelijk vrij actief in op televisie en er komen regelmatig commercials voorbij om het handelsplatform te promoten. Ook qua sponsoring zie je LiteBit regelmatig terug tijdens bijvoorbeeld voetbalwedstrijden. Navigeer naar www.litebit.eu en maak kennis met een professionele exchange. Inloggen kan eenvoudig rechts bovenin de pagina. De layout en de opmaak van LiteBit zijn erg clean en duidelijk. Ook  makkelijk dat LiteBit een Nederlandse exchange is. Het is ook zeker de moeite waard om te melden is dat LiteBit is verkozen tot ‘Beste Crypto Broker’ 2019 & 2020 en op weg om de nummer 1 in Europa te worden. Ook heeft LiteBit een app voor Android en Iphone. 

Litebit is ook actief op diverse social media. Voornamelijk op Twitter maar ook op Facebook en Instagram. De transparantie met betrekking tot het delen van nieuws en vooral het reageren op vragen van volgers is voor mij persoonlijk erg belangrijk. Wat ik uit ervaring kan vertellen is dat er netjes meldingen worden gemaakt wanneer er onderhoud is of wanneer er storingen zijn. Relevante vragen worden daarnaast keurig beantwoord. Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel en klanten van LiteBit verdienen de best mogelijke service. Tijdens kantooruren kan er direct contact worden gezocht met een medewerker om snel antwoord te krijgen op vragen. De FAQ’s zijn ook keurig up to date en hier zijn veelgestelde vragen overzichtelijk uitgewerkt. 

2. Meer dan 70 verschillende cryptocurrency op LiteBit

LiteBit maakt het momenteel mogelijk om te handelen in zo’n 70 verschillende cryptovaluta. Bitcoin en vele bekende altcoins zoals Ethereum, XRP, BNB, Cardano, Litecoin, ApeCoin, Solana, Stellar Lumens, Dogecoin en Chainlink kunnen allemaal worden gekocht en verkocht. Voor de meeste coins biedt LiteBit een online wallet aan om deze op te slaan. Na het inloggen heb je gemakkelijk toegang tot jouw portfolio aan cryptocurrency.

LiteBit EARN

Dit handelsplatform heeft Litebit EARN in het leven geroepen en dit initiaief is een uitstekende manier om extra cryptovaluta bij te verdienen zonder hier veel voor te hoeven doen. Je ontvangt wekelijks een kleine rente over de cryptovaluta die in jouw bezit zijn als je er voor zorgt dat je de geselecteerde crypto in jouw wallet (op LiteBit) hebt. De rewards worden vervolgens automatisch uitgekeerd. Momenteel zijn er 4 cryptocurrency die hiervoor in aanmerkin komen: Cardano, BNB, Polygon en Reddcoin. Maak je gebruik van LiteBit EARN dan verdien je tot maximaal 6,5% APY en de rewards worden elke maandag toegevoegd aan jouw totale balans. LiteBit EARN is er voor klanten uit Nederland, België, Frankrijk en Oostenrijk.

Transactiekosten

LiteBit hanteerd kosten afhankelijk van de coin en het einddoel (handelen of opname). Deze fees variëren van 1,5% – 3,0%. Redelijk fors als je het mij vraagt maar volgens LiteBit te wijten aan enkele factoren zoals handelsvolume, marktgrootte, invloed van derden etc. Check de FAQ’s voor een uitgebreid antwoord en een overzicht van transactiekosten per coin. 

3. Een account aanmaken op LiteBit

‘Starten is simpel’ volgens LiteBit en dit klopt want het maken van een account is redelijk simpel. Na het uitvoeren van 3 eenvoudige handelingen krijg je direct toegang tot jouw LiteBit wallet en alle beschikbare cryptocurrency. Op de homepage van Litebit staan deze stappen dan ook prominent in vermeld en eenvoudig uitgelegd. Let hierbij wel weer op het verplicht identificeren van jouw identiteit volgens het KyC principe. Persoonlijke gegevens worden, naar eigen zeggen, op een offline server opgeslagen zodat deze niet in handen kunnen komen van hackers. 

Beveiliging van het account

LiteBit is met een reden beste Nederlandse broker van het jaar 2019 en 2020 geworden en dit komt mede doordat de beveiliging prima in orde is. Tijdens het aanmaken van een account wordt er gevraagd om zowel mailadres als telefoonnummer te vertificeren. Zodoende kan het wachtwoord makkelijk door jouzelf worden gewijzigd wanneer dit ooit nodig is. Het account is tevens beveiligd via twee-factor-authenticatie (2FA). Hierbij wordt een tweede toestel gebruikt als extra beveiliging van het account. De mogelijkheden bij Litebit zijn via sms of een authenticator app. Na het invoeren van de gebruikersnaam en wachtwoord wordt een van beide opties ingeschakeld als extra beveiliging. Wanneer er wordt ingelogd vanaf een andere locatie of apparaat dan merkt LiteBit op dat er wordt ingelogd vanaf een ander IP-adres. Er gaat automatisch een mail naar jou toe om te vragen voor bevestiging van inloggen.

Betalingsmethoden en credits

De meest gebruikte betalingsmethoden zoals Ideal, Bancontact (vooral België), SEPA en GiroPay/Sofort worden aangeboden op LiteBit. Voor al deze methoden worden minimale transactiekosten berekend. Wanneer je geld overmaakt naar jouw account dan worden deze automatisch omgezet naar een Euro balans.  Je bouwt hiermee een virtueel budget op waarmee cryptocurrency direct kunnen worden verkocht zonder transactietijd. Wanneer je besluit om een coin te verkopen dan worden deze automatisch omgezet naar Euro’s op jouw account. Hiervoor kun je een andere coin kopen óf deze kun je direct laten overmaken naar jouw bankrekening. Er zit geen maximum limiet aan de balans op een account.

litebit exchange bitcoin

Start vandaag nog met het handelen van crypto op LiteBit.eu

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

#LiteBit

#broker #trading #Bitcoin #altcoins #coinmarketcap

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Koop een crypto hardware wallet! Veilig én in eigen beheer.

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. Lees hier meer over de nieuwe Ledger Nano X.

Zazzle Kaarten Bitcoin

Cryptocurrency speelkaarten op Zazzle.com

Koop hier jouw stok kaarten met daarop het logo van jouw facoriete cryptocurrency zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum of XRP. Ook leuk om cadeau te geven.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top