Japan cryptocurrency en blockchain

Japan Crypto Bitcoin

Japan, het land van de rijzende zon, is qua technologie en innovatie altijd al erg vooruitstrevend geweest. De hoofdstad Tokio staat symbool voor de moderne uitstraling, de vernieuwende ideeën en de futuristische kijk op het leven. Een wandeling door deze stad zorgt bij vele buitenlanders voor een heuse cultuurshock. Japan denkt ook vooruit en kan niet achterblijven op de integratie van blockchain en cryptocurrencies. Sterker nog, Japan is zelfs toonaangevend op het gebied van acceptatie, regulering en legalisatie van cryptocurrency. In juli 2020 maakte de regering ook bekend dat de digitale Yen binnenkort gelanceerd zal gaan worden. Al eerder werd er veel gespeculeerd maar de introductie van een ‘eigen’ digitale valuta is volgens de laatste berichten al in een vergevorderd stadium..

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Central Bank Digital Currency #CBDC

Een ‘Central Bank Digital Currency’ (CBDC) staat voor een eigen nationale, digitale munt van een land. Ook wel, het digitale geld van de centrale bank. Op internationaal niveau zijn er al tal van centrale banken die bezig zijn met de ontwikkeling van een eigen coin zoals bijvoorbeeld Zweden, China en dus ook Japan. De standaard verandert van gedrukt geld naar een wereld van digitaal geld met als basis het fundament van cryptocurrencies. 

Japanse Yen en crypto trading

Nog niet zo lang geleden (november 2019) stond de Amerikaanse dollar overduidelijk op de eerste plaats als we gaan kijken naar het wereldwijde handelsvolume in cryptocurrencies (46%). De Japanse Yen heeft deze positie sinds kort overgenomen. Het aandeel in handelsvolume is namelijk in enkele maanden tijd enorm toegenomen van 21% naar 49%. Volgens crypto-insiders heeft dit vooral te maken met de duidelijke regulering van cryptocurrencies door de Japanse regering. Het beleid is veel strikter maar vooral veiliger geworden. Hierdoor is het vertrouwen in het handelen van cryptocurrencies bij de Japanners aanzienlijk toegenomen. De welbekend Japanse broker/exchange ‘Bitbank’ heeft ook een start gemaakt met het implementeren en doorvoeren van nieuwe wetgevingen. Dit om het traden voor de klant zo veilig en eenvoudig mogelijk te maken. Daarnaast zijn er vanaf maart 2020 in totaal 21 gereguleerde beurzen in Japan met een erkende licentie.

> Lees hier het hele artikel

Mt. Gox

Mt. Gox is wellicht het meest bekende schandaal ooit in de crypto historie. Hackers stalen destijds $460 miljoen aan Bitcoin op deze, in Japan gevestigde, handelsbeurs. Datzelfde bedrag zou vandaag meer dan $3 miljard waard zijn. Deze cyberaanval verwoestte de Bitcoin gemeenschap, omdat de hack de grootste beurs ter wereld trof en ertoe leidde dat veel gebruikers hun geld verloren. In totaal werd 6% van het wereldwijde Bitcoin-aanbod vermist. Japanse investeerders waren verbluft en vooral degenen die Mt. Gox gebruikten als hun primaire exchange. Het zou logisch zijn geweest te verwachten dat de Japanse regering andere beurzen zouden sluiten maar dat is niet wat ze deden. Er werd plaats gemaakt voor een duidelijke en strikte regelgeving om zo het investeren in cryptocurrencies veilig en gebruiksvriendelijk te maken voor de Japanse consument. Japan gaf hiermee een duidelijk signaal af door cryptocurrencies ook te omarmen tijdens tegenslagen. 

Cryptocurrencies met Japanse roots

Japan kent maar weinig cryptocurrencies van nationale komaf. Uit cijfers blijkt dat de Japanner Bitcoin en XRP ziet als voornaamste investeringen. Een klein onderzoek toont aan er niet veel cryptocurrencies zijn met Japanse ‘roots’: 

1. NEM ($xem)
2. MonaCoin ($mona)
3. Qash ($qash)
4. Alis ($alis)

Cardano ($ada)…
Ook wel de Japanse Ethereum genoemd. Cardano is een van de grootste crypto projecten in de markt maar is absoluut geen Japans project. Het wordt echter de Japanse Ethereum genoemd omdat 95% van de participanten tijdens de lancering van de ICO van Japanse komaf waren. 

Japan cryptocurrency 2020 en verder...

De banden van Japan met cryptovaluta gaan helemaal terug tot het allereerste begin. De identiteit die de Bitcoin whitepaper ontwierp, besloot om een Japanse naam als pseudoniem te gebruiken. Satoshi Nakamoto zal Bitcoin hiermee voor altijd aan Japan koppelen. Dit ijzersterke fundament wordt door Japan gebruikt om de toekomst van cryptocurrencies in Japan te doen slagen. Naar mijn mening zullen regulaties en wetgeving voor cryptocurrencies in Japan steeds verder geïntegreerd gaan worden in de maatschappij.

Uit recente cijfers blijkt dat er maar liefst 3,5 miljoen Japanse burgers zijn die in cryptocurrencies handelen. Daarnaast beginnen bedrijven in heel Japan cryptocurrencies te accepteren en het is ook mogelijk om in veel bars in Tokio een drankje te betalen met Bitcoin. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl lanceert de regering over een tijdje zelfs een eigen digitale currency. Digitaal geld wordt in Japan genormaliseerd waarmee een wereldwijde trend is gezet. 

 

 

Gerelateerde tweets

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top