Korea blockchain en cryptocurrency

blockchain cryptocurrency Korea

Naast Japan en China is ook Zuid Korea een interessant land om in de gaten te houden op het gebied van blockchain en de acceptatie van cryptocurrency. Zeker de laatste jaren verschijnen er enorm positieve berichten in de media over de massa adoptie op nationaal niveau. Voor de integratie van blockchain heeft de overheid zelfs een enorme zak met geld klaar liggen omdat men overtuigd is van massaal gebruik van deze technologie in Korea. De roots van enkele veelbelovende crypto projecten zoals bijvoorbeeld ICON en Fantom liggen in Zuid Korea waardoor er geen twijfel mogelijk is dat Korea zich focust op een toekomst waarin cryptocurrency worden geaccepteerd. De overheid en het Koreaanse volk stomen zich gezamenlijk klaar voor een nieuwe digitale transformatie.

bitcoin mining machine

Interesse in het kopen van een mining machine?

Heb je altijd al Bitcoin, ethereum of een andere cryptovaluta willen minen? Start hier met jouw onderzoek naar het kopen van een mining machine. Veel plezier en succes!

Identiteit op de blockchain

Om veiligheid te kunnen waarborgen en criminaliteit in te kunnen dammen, hecht de Koreaanse regering veel waarde aan het vastleggen van gegevens van haar inwoners.  Sinds 1999 is er een digitaal systeem ontwikkeld waarin alle gegevens van iedere Koreaanse identiteit worden bewaard. Het nadeel van dit systeem is dat het verouderd is en niet meer voldoet aan de wensen van de overheid. Om deze reden is na 21 jaar besloten dat dit verouderde systeem wordt vervangen door een nieuw systeem waarin de blockchain industrie een belangrijke rol zal gaan spelen. Gegevens worden opgeslagen in een grootboek waardoor er van iedere inwoner een digitale identiteit wordt gecreëerd op de blockchain.

Blockchain en gezondheidszorg

Het creëren van een identiteit op de blockchain is ook voor de Koreaanse gezondheidszorg een grote stap voorwaarts. Ziekenhuizen, farmaceutische bedrijven en onderzoekscentra doen inmiddels ook al grondig onderzoek naar blockchain gerelateerde oplossingen. Volgens diverse bronnen maakt de Koreaanse overheid zelfs indrukwekkende stappen in de juiste richting door chronische aandoeningen zoals diabetes en hart- en vaatziekten te documenteren op de blockchain. De technologie helpt bij het vertrouwelijk en nauwkeurig  documenteren van dagelijkse informatie over patiënten waardoor deze patiënten ook gericht behandeld kunnen worden. De huidige situatie kenmerkt zich door het niet goed kunnen beheren van data door de gebrekkige hedendaagse systemen. Het proces van gegevensbeheer en opslag kan, juist door toedoen van blockchain, worden gestroomlijnd en verbeterd. Dankzij de overheidssteun is de volgende stap in de acceptatie van blockchain niet ver weg…

Korea wil miljarden investeren in blockchain en cryptocurrency

De blockchain technologie staat prominent op de radar van de regering in Zuid Korea. Onder de voorwaarden van een stimuleringspakket genaamd ‘New Deal’, richt de Koreaanse regering zich op de ‘digitale nieuwe deal’ en de ‘groene nieuwe deal’. De ‘digitale nieuwe deal’ heeft als doel waarde te halen uit technologieën zoals AI, 5G en blockchain. Met ‘de groene nieuwe deal’ wil Korea zich focussen op een economie met een lage koolstofproductie.

De regering streeft ernaar gedistribueerde kaders te gebruiken op het gebied van online stemmen, donaties, welzijn en gezondheid, hernieuwbare energie, financiën, onroerend goed transacties en diverse social media. Het ziet ernaar uit dat blockchain in deze sectoren een bepalende rol kan gaan spelen. Men verwacht bijvoorbeeld dat een aankomend online stemsysteem (gepland voor gebruik bij de verkiezingen van 2022) de blockchain technologie zal bevatten.

Met de injectie van behoorlijk wat geld zal het project ‘new deal’ naar verwachting zo’n 1,9 miljoen banen creëren. De minister van Financiën Hong Nam-ki spreekt van een nieuwe overeenkomst, bedoeld om de basis te leggen voor economische groei op lange termijn, terwijl de economische klap van de pandemie wordt opgevangen en een economisch herstel wordt bespoedigd.

Icon: Hyperconnect the world

Icon is veruit de meest bekende cryptocurrency met de basis in Zuid Korea. Icon heeft een platform gebouwd waarmee iedereen kan communiceren met verschillende blockchain projecten. Het project streeft ernaar om de wereld van blockchain met elkaar te verbinden. Centraal in dit verhaal staat een digitaal ecosysteem waarin gegevens van identiteiten gemakkelijk kunnen worden op de blockchain. Inmiddels werkt Icon samen met zo’n 40+ profit en non-profit bedrijven (o.a. Samsung, ChainLink en Band Protocol) waardoor er een gezond ecosysteem is ontstaan en een helder toekomstplan is gecreëerd. Daarnaast heeft Icon het voordeel dat het een sterke connectie heeft met de Koreaanse overheid. De kans is daarom erg groot dat Icon een belangrijke rol gaat spelen in de toekomst van de nieuwe digitale transformatie van Korea.

Toename cryptocurrency ATM's in Korea

In februari 2020 kondigde Litecoin aan een partnership aan te gaan met ‘MeconCash’ waardoor Litecoin beschikbaar zal zijn op 13.000 ATM automaten in Zuid-Korea. Dit is een grote stap voorwaarts aangezien er nu ook software wordt geïnstalleerd op de hedendaagse pinautomaten zodat het handelen in cryptocurrency mogelijk zal worden op de ‘normale’ automaat. 

Noord Korea cryptocurrency en blockchain?

Volgens recente bronnen is de Noord Koreaanse leider Kim Jong-un ook ‘fan’ van cryptocurrency (lees ‘Bitcoin’). Het schijnt dat de Noord Koreaanse overheid zo’n $670 miljoen dollar heeft geïnvesteerd in Bitcoin. Schijnbaar is dus ook het zwaar geïsoleerde Noord Korea gecharmeerd van blockchain en cryptocurrency. 

Korea Tweet Timeline

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top