Altseason

Een bepaalde periode wanneer altcoins ongelofelijke prijsstijgingen mee maken en wanneer de euforie bij investeerders enorm groot is. Deze euforie duurt dagen, weken of zelfs maanden waarbij de waarde van sommige coins gigantisch stijgt. Kijkend naar de vorige altseason (2017) is de waarde van bepaalde coins destijds met een factor 100 of meer gestegen.  

uitleg altseason

altseason Tweets

Fear Of Missing Out

#bullish #FOMO

Gedurende een altseason stijgt over het algemeen de waarde van iedere altcoin aanzienlijk maar er zijn bepaalde onderwerpen waar de massa enorm vatbaar voor is. Aankondigingen van samenwerkingen, veranderingen van logo’s en bijvoorbeeld het vernieuwen van een website kunnen allemaal katalysatoren zijn waardoor de menigte ervoor kiest om geld te verplaatsen of te investeren in een specifieke coin. Het gevolg is duidelijk zichtbaar in enorme waardestijgingen van een coin. De stijging van de koers kent weinig tot geen weerstand (resistances worden eenvoudig verbroken), de procentuele dominantie van altcoins ten opzichte van Bitcoin neemt toe en de crypto-space trekt wereldwijd de aandacht van media waardoor berichten mainstream gaan. The FOMO is real…

Voel het sentiment

#bullish #bearish

Een belangrijke indicator voor het voorspellen van een altseason is het sentiment op social media. Dit sentiment hangt vaak samen met voorspellingen en vele meningen welke zichtbaar worden gemaakt in de vorm van technische analyses. Het filteren van positieve, realistische berichten is soms erg lastig in een oerwoud van informatie op kanalen zoals Twitter en Youtube. Zoek daarom altijd naar de rode draad in het verhaal en houdt voornamelijk lange termijn voorspellingen in de gaten. Een altseason is zeldzaam en met een beetje geluk komt deze eens in de zoveel jaar voor. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent wanneer een altseason van start gaat. Zodoende blijf je de menigte altijd een stapje voor. 

Hoe bereid ik mezelf voor op een altseason?

#accumulate #wallet

‘Diamond hands’ zijn noodzakelijk in de crypto-space. Bereid je voor op deprimerende jaren waarin coins, ondanks positieve ontwikkelingen, alleen maar waarde verliezen. Investeren in crypto betekent investeren op de lange termijn. In financieel slechte tijden staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Hierbij 5 tips om jezelf optimaal voor te bereiden op een eventuele altseason: 

1. Neem een prijs in gedachte

Een altseason maakt investeerders hebberig (greedy). Maak deze fout niet en bepaal vooraf bij welke prijswaarde je jouw winst gaat pakken. Kijk hiervoor naar de vorige ATH van een coin, de gemaakte ontwikkelingen van een coin en volg belangrijke online influencers. Aan de hand van deze factoren (en een schuin oog naar de market cap) bepaal je een reële prijs. Wanneer jouw coin deze waarde heeft bereikt, besluit dan om deze winst te pakken. Persoonlijk zou ik zelf nooit alle coins ineens verkopen. Houdt altijd een deel achter de hand als je gelooft in de technologie van een coin… 

2. Veiligheid en controle

Wanneer je een altseason aan voelt komen, besluit dan om (een deel van) jouw coins te verplaatsen naar een exchange. Op deze manier kun je snel schakelen en de coins verkopen op ieder gewenst moment. Houdt ook altijd een deel van de coins veilig bewaard op een hardware wallet en verstuur grote hoeveelheden in delen naar een exchange. Mocht er iets mis gaan tijdens dit proces dan verlies je niet ineens de gehele investering. 

3. Accumulate

De periode voorafgaand aan een altseason kan zwaar deprimerend zijn. Coins bereiken qua prijswaarde enorme dieptepunten en online wordt er veel FUD verspreid waardoor je het vertrouwen verliest in alles wat met cryptocurrency te maken heeft. Probeer deze negatieve gedachten om te zetten naar een unieke kans… ACCUMULATE. De echte slimme investeerders kopen coins tegen bodemprijzen. Wanneer iedereen het vertrouwen dreigt te verliezen / heeft verloren, sla jij toe. 

4. Doe niet aan FOMO

De meest gemaakte fout in de crypto-space is FOMO wanneer prijzen enorm stijgen. Mocht je nog ergens geld hebben gespaard, wachtend en startklaar om te investeren, kies dan het moment waarop een dip in de prijs van een coin zichtbaar is. Wanneer de massa besluit toe te treden dan doen ze dat met één enkele reden: zij denken snel en makkelijk geld te kunnen verdienen. Het moment dat de bakker, de schilder of de groenteboer uit jouw omgeving beginnen te praten over cryptocurrencies, is het moment dat je eigenlijk al niet meer wenst te investeren. Wacht rustig af want dit zijn FOMO signalen welke zullen zorgen voor een enorme boost van de markt.

5. Focus jezelf niet continue op de prijs

Tijdens een altseason is het bijzonder verleidelijk om iedere minuut de waarde van coins in de gaten te houden. Het advies is om dit juist niet te doen want je maakt jezelf gek.  Gedurende een altseason is de prijswaarde van coins enorm volatiel. Realiseer jezelf dat we in een opwaartse trend zitten en dat de prijs van coins enorm fluctueert. Focus jezelf op de lange termijn en bekijk de ontwikkelingen gemiddeld zo’n 5-10 keer per dag. 

Altseason video's

Handel zelf in cryptocurrencies

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top