Bitcoin 2017: Crypto bullrun

Lows Bitcoin Bullmarket

Degene die sinds 2017 of zelfs al langer actief zijn in de wereld van cryptocurrency, zullen zich de laatste bullrun nog wel kunnen herinneren. Gedurende de maand december, exact 2 jaar geleden, zagen we onvoorstelbare stijgingen in de totale market cap, de prijs van Bitcoin en later gevolgd door enorme stijgingen van altcoins. Deze euforie duurde enkele weken en het gevoel was ongekend. Waar ging dit eindigen? Uiteindelijk tikte Bitcoin een All Time High (ATH) aan van $19.665,39 op 16 december 2017. Het verdiende geld vloeide van Bitcoin door naar de altcoins. Een altcoin party was geboren en de dominantie van Bitcoin nam procentueel behoorlijk af. De meeste altcoins zagen hierdoor prijsstijgingen tussen de 50-100x. Vervolgens sloeg de euforie al snel om naar angst en paniek nadat de markt enorme dalingen kreeg te verwerken. We nemen een kijkje in het verleden…

Start vandaag nog met het handelen van cryptovaluta op BitcoinMeester.nl

Het kopen en verkopen van Bitcoin of altcoins gebeurd op een zogenoemde exchange. Dit zijn aanbieders van cryptovaluta en bieden tevens aan jouw investering direct in een online wallet te plaatsen. Eigenlijk is het proces erg makkelijk. Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen.

Het tijdperk van de ICO

Een katalysator voor de bullrun eind 2017 was de opkomst van ICO’s. ICO is een afkorting van ‘Initial Coin offering’ en is een manier voor start-ups om snel geld te werven via cryptocurrencies. Deze methode stelt beginnende projecten in staat om een besteedbaar budget te creëren, gebaseerd op een idee, dat wel of niet is getest in de markt. In 2017 was er een enorme toename aan ICO’s met het idee om een startkapitaal te werven en het project te financieren. Dit had enorme impact op de markt waardoor miljarden dollars in no-time de cryptomarkt in stroomde. Helaas hebben we achteraf kunnen concluderen dat niet alle ICO’s goede bedoelingen hadden met het geïnvesteerde geld. Er zijn tijden geweest dat bijvoorbeeld China ICO’s heeft verboden en er wordt, tot op de dag van vandaag, gezocht naar een wereldwijde regulering voor ICO’s. De markt heeft geleerd van scams.

FOMO in altcoins

In 2017 was er een bepaald patroon zichtbaar in de markt. Allereerst nam Bitcoin een enorme sprong in waarde. Toen Bitcoin eenmaal het hoogtepunt had bereikt stroomde het geld van Bitcoin naar enkele high cap coins zoals Dash, Ethereum, Monero en Litecoin. Dit resulteerde in een enorme winst welke weer werd geïnvesteerd in mid cap en low cap coins. Een altcoin party was geboren en dit resulteerde in een toename van nieuwe investerende mensen (retail) met het idee om snel rijk te willen worden. Dit noemt men Fear Of Missing Out (#FOMO). Er is hierdoor veel geld geïnvesteerd in coins op het moment dat de waarde een All Time High aantikte waardoor vele investeringen resulteerden in verliezen. Een overgroot deel van de investeerders zijn hierdoor weer snel verdwenen en hebben hun verlies genomen. Bij een volgende bullrun voorspel ik dat  er exact hetzelfde zal gebeuren. 

The Bitcoin Standard op Bol.com

Altijd alles willen weten van Bitcoin? Waarom Bitcoin weldegelijke een 'valuta' is, en waarom het huidige systeem is achterhaald? Dit boek omschrijft alle informatie over de evolutie van geld en het ontstaan van Bitcoin.

Weinig tot geen verkooporders

In 2017 werd er zoveel geld in de cryptocurrency markt gepompt dat bepaalde barrières enorm makkelijk werden verbroken. Normaal gesproken worden er buy en sell orders geplaatst op bepaalde niveaus in de koers van Bitcoin of andere altcoins. Voornamelijk sell orders kunnen ervoor zorgen dat je een verlies voorkomt. Sell orders zorgen ervoor dat een coin wordt verkocht op een vastgesteld moment in de koers. Dit moment bepaal je helemaal zelf. Hierdoor stroomt er fiat geld uit de markt waardoor de waarde van een coin nog verder kan dalen. Tijdens de laatste bullmarket in 2017 waren de verkoop barrières enorm snel verdwenen omdat er veel meer geld in de markt vloeide dan dat er verdween. 

In de wachtkwamer

Na de deceptie in januari 2018, het moment waarop de koers weer enorm begon te dalen, hebben we geen vergelijkbaar euforisch moment meer mee mogen maken zoals de laatste bullrun. Ondanks de enorme prijsdalingen zijn er ook bijzonder veel positieve momenten geweest en mogen we concluderen dat de cryptomarkt weer een stukje volwassener is geworden. Er wordt dagelijks gebouwd aan een sterk fundament. Projecten hebben serieuze groei in ontwikkeling doorgemaakt en zijn niet blijven hangen in het negatieve sentiment van de prijs. Het verleden leert ons overigens dat het vrij normaal is dat na het zien van een ATH, altijd een behoorlijke pullback wordt verwacht. 

Kenners zeggen dat de bodem is bereikt en op dit moment zien we een stabiele koers met een totale market cap van rond de $200 miljard en een Bitcoin prijs tussen de $7k en $7.4k. Mensen die dachten snel geld te kunnen verdienen, zijn verdwenen waardoor de cryptowereld nu voornamelijk bestaat uit trouwe investeerders. Investeerders die weten dat de halving in zicht is en zien dat adoptie dagelijks merkbaar is. Daar komt bij dat door de negatieve rente bij banken samen met de internationale onstabiele beurs mensen op zoek gaan naar een veiligere haven voor hun kapitaal, en dan is Bitcoin zeker een wereldwijd alternatief. Het is een kwestie van tijd.

Bitcoin revolutie crypto

Een absolute must-read

Crypto-expert Quinten Francois legt uit waarom Bitcoin een blijver is, en zelfs de volgende stap in de evolutie van geld. Dit boek geeft antwoord op de vragen over hoe en waarom cryptovaluta een middelpunt gaat vormen in onze toekomst.

Een positieve toekomst

Persoonlijk verwacht ik zeer zeker een positieve toekomst! Degene die echt geloven, blijven zichzelf wel ontwikkelen. Ondanks de enorme koersdalingen is er dagelijks zo gigantisch veel te leren. Neem online een kijkje en zie met eigen ogen welke impact cryptocurrencies hebben op onze dagelijkse samenleving. Lees een boek, bekijk video’s en focus jezelf op positieve zaken. Het feit dat projecten zich nog steeds ontwikkelen voor een betere toekomst, is voor mij een sterke indicator dat het met de prijs uiteindelijk wel weer goed komt. 

Mijn strategie is simpel en gericht op de lange termijn. Accumuleer de coins waarin je vertrouwen hebt en bewaar deze veilig op een hardware ledger. 

Een tip voor zware tijden… ‘You only lose when you sell’

Gerelateerde tweets

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top