De lancering van Bakkt

Sell Buy Miscommunication

Zo, de lancering van Bakkt heeft even geduurd. Crypto Twitter werd vorig jaar moedeloos van alle aankondigingen over de lancering van Bakkt. Vorig jaar sprak men over Bakkt als een catalysator voor een nieuwe bullrun. Enkele maanden later, op het moment dat bijna iedereen Bakkt was vergeten, was daar dan eindelijk het bericht: ‘Bakkt gaat live’. 

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Wat is Bakkt en wat kunnen we verwachten?

Bakkt is een nieuw en ambitieus project voor het verwezenlijken van een open en gereguleerd handelsplatform voor cryptovaluta. Bakkt is gebouwd op basis van de cloud technologie van Microsoft en wordt gefinancierd door ICE, de overkoepelende organisatie van onder meer de New York Stock Exchange. ICE heeft wereldwijd een enorme machtspositie in de financiële sector en heeft nu dan eindelijk goedkeuring gekregen om de Bakkt Trust Company op te richten. Vanaf september 2019 mogen Bitcoins worden opgeslagen zodat investeerders en institutionele klanten contracten kunnen afsluiten. Daarnaast wordt er een verzekering aangeboden om het vertrouwen in de investeerders te winnen en te behouden. ICE hoopt hiermee een groot marktaandeel te veroveren in het handelsvolume van Bitcoin. De hoop is ook dat Bakkt voor meer prijsstabiliteit kan zorgen in de prijs van Bitcoin. 

Bitcoin contracten/futures

Op Bakkt kunnen er fysiek afgehandelde Bitcoin futures aangeboden worden. Een ‘future’ speculeert op de toekomstige waarde van Bitcoin. Verwacht je dat de koers omlaag gaat dan neem je een contract aan waar je ‘short’ op gaat. Zijn de verwachtingen dat de koers omhoog gaat dan neem je een ‘long’ positie in. Op zich kennen we dit natuurlijk al omdat andere exchanges dit principe ook aanbieden. Het unieke van Bakkt is dat investeerders Bitcoin (in plaats van fiat geld) moeten inbrengen om een positie in te nemen. De ingebrachte Bitcoins staan vervolgens veilig opgeborgen in de zwaar beveiligde digitale kluis van Bakkt. Mocht er in dit proces iets mis gaan dan ben je hiervoor verzekerd. 

Bakkt volume BOT

Het is erg interessant om het dagelijkse volume op het Bakkt platform in de gaten te houden. De Bakkt volume Bot is hiervoor een goede tool. Deze Twitter Bot laat zien wat het dagelijkse aantal afgesloten contracten zijn en wat de waarde van de contracten is in dollars. @BakktBot 

Gerelateerde tweets

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top