De Bitcoin Whitepaper

De Bitcoin Whitepaper: een geniale creatie voor een alternatief betalingssysteem

Bitcoin Whitepaper Satoshi

Heb jij de Bitcoin whitepaper al eens bekeken of zelfs gelezen? Inmiddels is het alweer 12 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto het document online publiceerde. Satoshi toonde op dat moment zijn idee voor de allereerste keer aan de buitenwereld en was vrij direct over zijn onvrede en wantrouwen in het huidige financiële systeem. Satoshi besloot niet in problemen te denken maar in oplossingen, creëerde Bitcoin en bedacht hiermee een alternatief betalingssysteem voor de toekomst. 

De kern van de Bitcoin Whitepaper

Voor degene die technisch is onderbouwd, is de Bitcoin whitepaper enigszins te begrijpen. Voor alle anderen kan de whitepaper nogal ingewikkeld zijn. Door de vele financiële en technische termen haakt het merendeel al af bij het lezen van de eerste alinea. Dit is zonde omdat de Bitcoin whitepaper een geniaal verzinsel is van een onbekende held genaamd ‘Satoshi Nakamoto’. Vandaar hier een beknopte uitleg over de kern van de Bitcoin whitepaper. 

De gedachte achter de whitepaper kent twee kanten. Enerzijds beschrijft Satoshi het bestaande financiële systeem waarin gecentraliseerde instanties zoals banken een controlerende macht hebben over het handelen van de mensheid. In dit huidige systeem wordt alle vertrouwen gelegd in werknemers die we (waarschijnlijk) niet kennen en in dienst zijn van instanties welke we blindelings moeten vertrouwen. Anderzijds komt hij met een directe gedecentraliseerde oplossing. Een gedistribueerd systeem waarin alle betalingen chronologisch worden vastgelegd op een niet te vervalsen en controleerbare manier. Op deze manier wordt er een betalingsnetwerk gerealiseerd waarin fraude met digitaal geld voorkomen kan worden. Door centrale partijen te vervangen door een peer-to-peer netwerk dat zichzelf reguleert wordt de controle verplaatst naar het netwerk zelf. Dit gedecentraliseerde betalingsnetwerk kreeg de naam: Bitcoin. ‘A Peer-to-Peer Electronic Cash System’.

Bitcoin 24/7

De whitepaper staat online gepubliceerd  en is daarom toegankelijk en inzichtelijk voor iedereen die interesse heeft om deze te lezen. Ook het kopiëren van de whitepaper is geen probleem. Bitcoin zelf is een krachtig ‘merk’ geworden. De allereerste cryptocurrency, zonder eigenaar en een voorbeeld voor vele altcoins. Met als basis de Bitcoin blockchain zijn er talloze altcoins geboren met elk hun eigen specifieke kenmerken. Tot nu toe draait de Bitcoin blockchain alweer 12 jaar, onophoudelijk, dag en nacht en dat zonder problemen. Een betrouwbaar en transparant betalingsnetwerk waarin steeds meer geloof komt. Aangesterkt door het toenemende wantrouwen van de mensheid in ons huidige financiële systeem.  

Neem hier een kijkje in de Bitcoin whitepaper…

Bitcoin Whitepaper tweets

Ook interessant...

cryptocurrency exchange koers

Wat is een exchange of broker?

Het kopen en verkopen van bitcoin of altcoins gebeurd op een exchange. Beheer jouw investering direct in een online wallet.

Litebit exchange Nederland

Beheer cryptocurrencies op Litebit.eu

Maak gemakkelijk en snel een account aan op Litebit.eu en start vandaag nog met het kopen van cryptovaluta,

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top