Het is tijd voor plan Bitcoin

the internet of money

Vele kenners zijn ervan overtuigd: we staan aan het begin van een nieuwe revolutie. Blockchain zal een plekje krijgen in onze maatschappij en cryptocurrencies zoals Bitcoin en de vele andere altcoins zijn hiervan het voorbeeld. Eén ding is duidelijk: Bitcoin en andere cryptovaluta gaan steeds meer mainstream. Zo wordt Bitcoin bijvoorbeeld genoemd bij televisie programma’s of op de boarding tijdens grote internationale voetbalvelden. Multinationals experimenteren voorzichtig met het toepassen van de blockchain technologie en er zijn zelfs bedrijven waarvan werknemers kunnen worden uitbetaald in cryptocurrencies. 

Litebit Exchange Nederland

Maak vandaag nog een account aan op Litebit.eu en koop jouw eigen cryptocurrencies

Het kopen en verkopen van Bitcoin of altcoins gebeurd via een exchange. Litebit.eu is een van de meest veilige en betrouwbare exchanges in Nederland.

Telefonie, internet, blockchain

Als we kijken naar de revolutie van het internet dan was men, vooral in de beginjaren, nogal negatief gestemd. Jaren van ontwikkeling volgden en inmiddels is het internet niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Gaan we nog een stapje verder terug dan zien we dat ditzelfde patroon ook kenmerkend was voor de opkomst en ontwikkeling van de telefonie. Voor de ontwikkeling van blockchain en cryptocurrencies staat exact hetzelfde te wachten. Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel maar als je het nieuws volgt dan weet je dat we op het punt staan om deze nieuwe revolutie wereldwijd te omarmen. Experts verwachten dat de impact groot zal zijn. 

Kuddegedrag en acceptatie

Termen zoals Bitcoin, blockchain en cryptocurrencies passeren regelmatig het nieuws, halen zo nu en dan de krantenkoppen en crypto ondernemingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Ondanks de regelmatige confrontatie met de technologie, zijn deze termen voor het overgrote deel van de bevolking nog onbekend of misschien nog te ingewikkeld voor verdere verdieping. Het proces van herkenning maar ook de ontwikkeling van deze technologie heeft tijd nodig. Op de achtergrond blijft blockchain zich ontwikkelen en vormen Bitcoin en altcoins steeds vaker het gesprek van de dag. Op het moment dat de technologie makkelijk toepasbaar is in onze dagelijkse manier van leven dan zal de wereldwijde acceptatie binnen no-time een feit zijn. Wij, mensen, vertonen namelijk al eeuwenlang kuddegedrag. 

Cryptocurrencies als betaalmiddel

Persoonlijk zie ik Bitcoin meer als een vervangende optie voor kostbare metalen zoals goud in plaats van het afrekenen van bijvoorbeeld een koffie bij de Starbucks. Bitcoin is niet tastbaar maar in vergelijking met goud kent het vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de betrouwbare technologie en veiligheid, minimale transportkosten, de snelheid van een transactie en Bitcoin heeft nauwelijks opslagkosten. Voor het afrekenen van een koffie of voor het betalen van een tropische vakantie zijn er altcoins ontwikkeld met de focus op transactiesnelheid, geen of minimale transactiekosten en gebruiksgemak. 

Voorbeelden van integratie blockchain

Blockchain is een van de technologieën waar Bitcoin uit voort is gekomen. Bitcoin is dus het eerste voorbeeld waarin de blockchain technologie is verwerkt. Maar blockchain is uitsluitend bedoelt om informatie veilig op te slaan zonder dat deze aangepast kan worden. De informatie zal echter wel toegankelijk zijn voor iedereen. De mogelijkheden zijn dus immens groot. Denk bijvoorbeeld voor het vastleggen van een erfenis, het tekenen van een koopakte of het simpel kopen van een ticket voor een voetbalwedstrijd. 

De basis van blockchain uitgelegd in een video

Gerelateerde tweets

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top