P

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'P'

Paper Wallet | 
Op een paper wallet staan belangrijke gegevens genoteerd zoals de public en de private key waarmee jij toegang kunt verkrijgen tot jouw online wallet. Gewoon, op een stukje papier geschreven. Veilig opgeborgen en offline zodat eventuele hackers niet via het web toegang kunnen verkrijgen tot deze kostbare informatie welke toegang geeft tot jouw wallet

Parabolic | #chart #bullish
Wanneer er in crypto termen wordt gesproken over een parabolische beweging dan bedoelt men een beklimming van de waarde in een versneld kanaal waardoor er een parabolische patroon ontstaat. Een parabolische beweging is vaak enorm bullish. 

Peer-to-peer | #P2P 
Een peer-to-peer netwerk bestaat uit computers aangesloten op hetzelfde netwerk welke bestanden met elkaar kunnen delen. De kracht van cryptovaluta is het decentrale karakter welke mogelijk wordt gemaakt door nodes welke met elkaar in verbinding staan en waarop de blockchain van een bepaalde coin draaiende is. 

Ponzi | #ponzischeme #fraude 
Ponzifraude is vernoemd naar Charles Ponzi, een Amerikaan van Italiaanse afkomst. Met ponzifraude wordt de schijn gewekt van een zeer succesvolle belegging, waardoor steeds meer gegadigden worden aangetrokken. In 2017, waarin de ICO’s in opkomst waren, werden veel projecten later beoordeeld als Ponzi’s. 

Privacy Coin | 
Een privacy coin kenmerkt zich door de afzender, het adres van de ontvanger en het transactiebedrag te verbergen bij het uitvoeren van een transactie. Dit gebeurd door een aantal gecompliceerde cryptografische technieken die in het protocol is geïmplementeerd. Enkele privacy coins zijn Monero, Dash, Verge en ZCash. 

Private key | #yourkeys
Bestaat uit een enorme reeks gecombineerde cijfers en letters en is nodig om toegang te krijgen tot jouw crypto wallet. Een private key is van enorm belang voor het veilig beheren van jouw eigen cryptovaluta. 

Proof of Stake | #PoS #mint #stake
Dit is een consensus algoritme waarbij een deel van de coins in beheer als onderpand worden gebruikt om deel te nemen aan het netwerk. Over het algemeen geldt: de persoon met de grootste ‘stake’ is de persoon die een nieuwe block mag aanmaken. Als beloning voor het minten of forgen van coins, ontvangt degene een reward. 

Proof of Work | #PoW #mining
Dit is een consensus algoritme waarbij miners transacties dienen te verifiëren door een wiskundige puzzel op te lossen. De eerste miner die dit probleem oplost die krijgt een beloning (mining reward) in de vorm van de coin die op dat moment wordt gemined. Bitcoin is het meest bekende voorbeeld waarbij dit consensus algoritme wordt toegepast. 

Pullback | #correctie
Een procentueel sterke daling in een stijgende koers wordt een pullback genoemd. 

Pump and Dump | #pump #shitcoin #whales
Een invloedrijk persoon of groep met veel kapitaal kopen regelmatig grote hoeveelheden van één bepaalde cryptocurrency. Hierdoor stijgt de waarde en de koers van een token behoorlijk. Dit trekt andere (onervaren) investeerders aan waardoor de prijs nog meer stijgt. Wanneer de pump en dump groep de stijging voldoende vindt, verkopen, ofwel ‘dumpen’ zij massaal hun aangekochte cryptovaluta. Hierna vindt er een snelle koersdaling plaats.

Public key | #wallet # address
Dit is jouw eigen publiekelijk zichtbare wallet adres. Bestaat uit een reeks gecombineerde cijfers en letters en is nodig voor anderen om een transacties te kunnen verzenden naar jouw wallet.

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Enorme capaciteit voor Bitcoin en altcoins

De Nano X is de nieuwste en meest hypermoderne hardware wallet van Ledger. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano X

Koop jouw eigen cryptocurrencies...

litebit exchange bitcoin

Start vandaag nog met het handelen van crypto op LiteBit.eu

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top