A

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'A'

Accumuleren | #accumulate
Het opsparen/aanvullen van bepaalde coins. 

Announcement of an announcement | #hype 
Het vooraf ‘hypen’ van een gebeurtenis door deze al ver van tevoren aan te kondigen. Hierdoor hoopt men veel aandacht te trekken zodat er wordt geïnvesteerd zonder te weten wat de aankondiging gaat zijn. 

Artificial Intelligence | #AI
Naast Bitcoin en cryptocurrencies zou AI wel eens de volgende revolutie kunnen zijn in het bestaan van de mensheid. AI is vrij vertaald ‘kunstmatige intelligentie’ en omvat de wetenschap die zich bezighoudt met een bepaald leven welke een vorm van intelligentie vertoont. 

Airdrop 
Dit is een manier om coins te verspreiden. Deze coins kunnen over het algemeen gratis worden verkregen maar het komt ook voor dat er wordt gevraagd om jezelf in te schrijven voor een nieuwsbrief, een tweet te liken of te delen of andere mensen uitnodigen via een persoonlijke affiliate link.

All Time High | #ATH
De hoogst bereikte koers van een bepaalde coin. De ATH van Bitcoin staat op $19.655 (16 december 2017).

All Time Low | #ATL
De laagst bereikte koers van een bepaalde coin. Deze van Bitcoin staat genoteerd op het moment van lancering in 2009. 

Altcoins | #alts #altseason #shitcoins
Alle alternatieve tokens/coins behalve Bitcoin. Enkele bekende altcoins zijn Ethereum, Litecoin, XRP, Dash, Monero, EOS, Cardano, Stellar Lumens en Chainlink.  

Altseason | #altseason #bullish 
Een bepaalde periode wanneer altcoins ongelofelijke prijsstijgingen meemaken. 

Ask me anything | #AMA
Binnen de cryptowereld is dit een veelgebruikte hashtag om vragen vanuit de community te beantwoorden (meestal via social media kanalen)

Asset |
Een asset wordt gedefinieerd als een bedrijfs- of privé-eigendom dat waarde vertegenwoordigt. 

Asking for a friend | #knipoog
Veelal gebruikt op Twitter wanneer men een ‘genante’ vraag stelt voor zichzelf. Gebruik deze term om de vraag een luchtige, minder serieuze lading mee te geven.

Automated Teller Machine | #ATM
In het Engels noemen ze een pinautomaat een ATM. De afkorting ATM staat voor ‘Automated Teller Machine’. Tegenwoordig zijn er ook ATM’s speciaal voor het omwisselen van fiat geld voor cryptocurrencies en andersom. Zo’n pinautomaat wordt een Bitcoin ATM genoemd. In dit soort automaten kun je voornamelijk Bitcoin maar ook diverse altcoins verkrijgen.

Atomic Swap | #exchange
Het direct omwisselen van twee verschillende coins zonder een derde partij of tussenpersoon.

Authenticator | #2FA
Authenticatie is het proces waarbij er wordt nagegaan of een gebruiker, een andere computer of applicatie daadwerkelijk is wie hij beweert te zijn. Een authenticator kan een applicatie of een bepaald soort device zijn die controleert of degene die toegang probeert te verkrijgen tot bijvoorbeeld een wallet, ook daadwerkelijk de eigenaar is van deze wallet. Google authenticator wordt veelal gekoppeld aan exchanges om zodoende extra veiligheid te kunnen waarborgen.

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Enorme capaciteit voor Bitcoin en altcoins

De Nano X is de nieuwste en meest hypermoderne hardware wallet van Ledger. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano X

Ook aanbevolen...

Ledger backup pack

Ledger Backup Pack. 50% Korting op de Ledger Nano S

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. De Nano X en de Nano S zijn nu als backup pack te koop.

bitcoin mining machine

Ga zelf crypto minen met een crypto mining machine

Heb je altijd al Bitcoin, Ethereum of een andere cryptovaluta willen minen? Lees hier hoe je start met minen.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top