D

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'D'

Dapps | #decentralized #applications
Dapps is een afkorting van decentralized applications. Dit zijn applicaties gebouwd op een bepaalde blockchain. Applicaties zoals we die kennen uit de app-store maar dan zonder derde partij. 

Day traden | 
Het handelen in crypto op dagelijkse basis om zo een inkomen te verdienen. Daytraders zien vaak patronen in een koers en dienen zeer snel in te spelen op dagelijkse ontwikkelingen. 

Dead Cat Bounce | #false #hope
Een dead cat bounce is simpelweg een kortstondige opleving van een koers, voordat de markt zijn daling weer hervat. Men denkt dan dat de daling voorbij is en dat er een nieuwe stijging is begonnen. Helaas zorgt de dead cat bounce regelmatig voor valse hoop bij beleggers of investeerders. 

Decentraal | #decentral
Een derde partij zoals een bank of andere instantie is hierbij uitgesloten. 

Defi | #defi #decentralized #Finance
De afkorting ‘defi’ betekend ‘decentralized fnance’ en staat voor de beweging binnen decentrale projecten om informatie van ‘oude’ financiële instellingen te vertalen naar een transparant protocol zonder tussenpartij.

Delegate | #PoS #Lisk #Eos #Ark
Een delegate is een deelnemer aan het netwerk welke zorgt voor een consensus en het onderhoud op de blockchain of mainchain van een coin. Enkele bekende altcoins die werken met delegates zijn Lisk, Ark, Steem en Eos. 

Derivaten | 
Afgeleide financiële producten zoals opties, contracts, futures of ETF’s.

Dildo | #greendildos
In crypto termen verwijst een dildo naar een grote stijging in de koers van een coin. Men vindt een ‘candlestick’ in een ‘chart’ lijken op een dildo. Er wordt veel gesproken over ‘big green dildos’.

Do Your Own Research | #DYOR
Er wordt veel gespeculeerd over coins en de waarde van coins. Iedereen heeft zo zijn/haar voorkeur en soms worden de gekste voorspellingen gedaan. Op Twitter bestaan hele communities van coins waardoor je soms een overload aan positieve of negatieve berichten leest over een bepaalde cryptocurrency. Laat je nooit beïnvloeden en doe je eigen onderzoek voordat je investeert #DYOR

Dominance | #marketcap
Wanneer er over dominance wordt gesproken dan onderscheid men de market cap van bitcoin met deze van de altcoins. De dominantie wordt uitgesproken in procenten en geeft aan wat het procentuele aandeel van Bitcoin (in dollars) ten opzichte van altcoins is als we kijken naar de gehele market cap van cryptocurrencies.  

Bitcoin munt goud bol.com

Bitcoin munt goud op Bol.com

Een tastbare Bitcoin met op de achterkant van de munt een computerchip. De munt wordt geleverd in een bijpassende hardplastic hoes.

Start vandaag nog met het aankopen van cryptocurrencies

Bitcoin meester logo broker

Start vandaag nog met het handelen van crypto op BitcoinMeester.nl

Bekijk zelf de website en beoordeel of deze exchange voldoet aan jouw wensen. Maak een account aan en start vandaag nog met handelen in cryptocurrencies!

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top