F

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'F'

Fear & Greed Index | #FGI
De ‘fear & greed index’ laat zien wat het sentiment is binnen de crypto-space. Via een visueel eenvoudige meter wordt gemeten wat de ‘angst’ of de ‘hebzucht’ is van de gemeenschap in bepaalde periodes. 

Fear Of Missing Out | #FOMO
Wanneer een cryptocurrency snel in waarde stijgt, krijgen mensen met een FOMO een paniekreactie en doen ze een overhaaste aankoop. Vele lopen hierdoor in een val en nemen het risico te investeren op het toppunt van de prijswaarde (buying the top / bought the top).

Fear Uncertainty and Doubt | #FUD
Letterlijk vertaald is de betekenis ‘angst’, ‘onzekerheid’ en ‘ twijfel’. FUD wordt regelmatig gecreëerd waarin bepaalde coins centraal staan. 

Federal Reserve | #FED
De FED beheert de centrale bank van de Verenigde Staten van Amerika. De FED is net zoals alle overige banken een gecentraliseerde partij. Deze derde partijen zijn in het huidige betalingssysteem heer en meester waardoor het volk weinig macht in eigen handen heeft. Bitcoin en altcoins zijn juist gedecentraliseerd waarbij het volk de macht heeft zonder gebruik te hoeven maken van een derde partij zoals de Federal Reserve.  

Fiat | #USD #euro
Met FIAT money bedoelen we het wettelijk goedgekeurd geld zoals de euro en de dollar.  

Fibonacci level | #retracement #support #resistance
De welbekende Fibonacci wordt veel gebruikt als indicator in een technische analyse wanneer er wordt gekeken naar de koers van een coin. Door middel van Fibonacci Retracement levels kunnen zones met support en resistance duidelijk worden weergegeven in een grafiek. 

Flippening | #MarketCap
Wanneer twee coins wisselen van positie in de market cap. De ene coin passeert de andere. 

Forging | #minting #PoW
Het toevoegen van een block op basis van het Proof of Stake (PoS) algoritme wordt forging of minting genoemd.

Fork | #blockchain
Een splitsing van een bestaande blockchain. Een Fork is een alternatief werkende versie van de bestaande blockchain. 

Follow Friday | #FF
Influencers op Twitter delen op vrijdag hun lijst met daarin andere influencers die het volgen waard zijn. Hieraan kan een thema worden verbonden zoals bijvoorbeeld ‘vrouwen in cryptowereld’ of ‘Ethereum influencers’ 

Fundamentals | #base #unique
Fundamentals zijn kenmerkende eigenschappen waaraan een asset zich onderscheid ten opzichte van andere assets. Als we de fundamentals van Bitcoin gaan vergelijken met grote financiële organisaties dan is Bitcoin bijvoorbeeld uniek in het decentrale karakter, het peer to peer netwerk en de geïntegreerde blockchain technologie. 

Future | #contract
Een ‘future’ speculeert op de toekomstige waarde van Bitcoin. Op Bakkt kunnen er bijvoorbeeld fysiek afgehandelde Bitcoin futures aangeboden worden. Verwacht je dat de koers omlaag gaat dan neem je een contract aan waar je ‘short’ op gaat. Zijn de verwachtingen dat de koers omhoog gaat dan neem je een ‘long’ positie in.

bitcoin mining machine

Ga zelf crypto minen met een crypto mining machine

Heb je altijd al Bitcoin, Ethereum of een andere cryptovaluta willen minen? Lees hier hoe je start met minen.

Ook interessant...

Bitcoin halving 2020

Wat je moet weten over de Bitcoin halving

19 Oktober 2019 is de dag geweest waarop de 18 miljoenste Bitcoin is gemined. Een nieuwe mijlpaal is bereikt en daarom was de euforie groot op Crypto Twitter.

miners.nl bitcoin mining

Bekijk alle mining machines op miners.nl

Bezoek miners.nl en vind alle mogelijkheden om te starten met het minen van een bepaalde cryptocurrency.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top