De koers van Bitcoin in de maand februari zag er enorm bullish uit. De crypto-space leek weinig invloed te hebben voor de angst op een verdere verspreiding van het Coronavirus. De prijs van Bitcoin hield weken lang een sterke support rond de 10k en het sentiment was erg positief. De hoop was zelfs daar dat Bitcoin zou worden erkend als veilige investering, een zogenoemde ‘safe haven’, tijdens een verdere uitbraak van het virus. Na het bericht dat ook Italië was getroffen met de infectie van het Coronavirus sloeg de paniek echter toe. Het domino effect trad aan en de totale crypto market cap daalde met zo’n $50 miljard. Niet alleen de crypto-space heeft het zwaar te verduren, ook aandelenbeurzen zoals de Amerikaanse Dow Jones en de Nasdaq ; de Britse FTSE, de Japanse Nikkei en de Nederlandse AEX noteren al dagenlang zware verliezen. 

Is er een correlatie tussen Bitcoin en het virus of is dit gewoon een tijdelijk ‘dip’ in de opwaartse koers van Bitcoin? “Buy the dip opportunities everywhere”

september crypto twitter

In de categorie ’trending crypto tweets’ worden de meest actuele en interessante Twitter posts uitgelicht. Neem een kijkje in de wereld van Crypto Twitter en blijf op de hoogte van alle gebeurtenissen. Zie wie de meest toonaangevende influencers zijn en lees wat zij dagelijks te melden hebben.

Uitgelichte crypto tweets

Op dit moment worden er dagelijks 1800 verse Bitcoins op de markt gebracht totdat het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoin uiteindelijk wordt bereikt. Om de vier jaar wordt de zogenoemde ‘mining reward’ gehalveerd waardoor het aanbod van Bitcoin steeds schaarser zal worden. Dit fenomeen wordt de ‘Bitcoin halvering’ genoemd. Deze gebeurtenis vindt eens in de 4 jaar plaats en over een kleine maand zal de 3e halvering in het Bitcoin tijdperk een feit zijn. 

Alle indicatoren wijzen erop dat er opnieuw een altseason aan zit te komen. Een zeldzaam fenomeen waarop investeerders met een ijzeren geduld al jaren hebben gewacht. Gedurende een altseason stijgt over het algemeen de waarde van iedere altcoin aanzienlijk maar er zijn bepaalde onderwerpen waar de massa enorm vatbaar voor is. Aankondigingen van samenwerkingen, veranderingen van logo’s en bijvoorbeeld het vernieuwen van een website kunnen allemaal katalysatoren zijn waardoor de menigte ervoor kiest om geld te verplaatsen of te investeren in een specifieke coin. Het gevolg is duidelijk zichtbaar in enorme waardestijgingen van een coin.  Lees hier wat een altseason is en hoe je jezelf kunt voorbereiden wanneer het zover is.

Degene die sinds 2017 of zelfs al langer actief zijn in de wereld van cryptocurrency, zullen zich de laatste bullrun nog wel kunnen herinneren. Gedurende de maand december, exact 2 jaar geleden, zagen we onvoorstelbare stijgingen in de totale market cap, de prijs van Bitcoin en later gevolgd door enorme stijgingen van altcoins. Deze euforie duurde enkele weken en het gevoel was ongekend. Waar ging dit eindigen? Uiteindelijk tikte Bitcoin een All Time High aan van $19.665,39 op 16 december 2017. Het verdiende geld vloeide van Bitcoin door naar de altcoins. Een altcoin party was geboren en de dominantie van Bitcoin nam procentueel behoorlijk af. De meeste altcoins zagen hierdoor prijsstijgingen tussen de 50-100x. Vervolgens sloeg de euforie al snel om naar angst en paniek nadat de markt enorme dalingen kreeg te verwerken. We nemen een kijkje terug in het verleden…

Als we gaan zoeken naar de betekenis van het begrip ‘market cap’ dan omschrijft Wikipedia deze als volgt: ‘De beurswaarde van een bedrijf, ook wel marktkapitalisatie (Engels: market cap) of beurskapitalisatie genoemd, is de totale waarde van de aandelen van een bedrijf volgens de beurskoers’. Dit wil zeggen dat ieder beursgenoteerd bedrijf een marktkapitaal kent en, in principe, te koop is tegen de prijs waarvoor de onderneming op dat moment waard is. In dit blogbericht gaan we uiteraard wat dieper in op de market cap van Bitcoin en altcoins. Ook is het bijzonder om de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies te vergelijken met deze van goud of bekende multinationals zoals Amazon of Apple. Het is wellicht taaie materie maar een market cap is reuze interessant (en zeker als je er een klein beetje verstand van hebt).

Landen gebruiken goud al eeuwenlang als ruilmiddel om schulden bij elkaar af te lossen. Ondanks de stabiele, intrinsieke waarde van goud schakelen landen tegenwoordig steeds sneller over naar het accumuleren van Bitcoin of andere cryptovaluta. Regeringen durven het risico blijkbaar te nemen om te investeren in Bitcoin ondanks de onvoorspelbare koers. Bulgarije is Europees gezien de grootste whale met zo’n 210.000 Bitcoin in bezit. Volgens bronnen zouden ook andere landen op de achtergrond bezig zijn met het investeren in cryptovaluta. Helaas zijn hiervan weinig tot geen officiële berichtgevingen bekend en zijn het, tot nu toe, alleen maar speculaties. De top 5 redenen om als regering te investeren in Bitcoin zetten we hierbij op een rijte. 

Heb jij de whitepaper van Bitcoin al wel eens bekeken of zelfs gelezen? Het Inmiddels is het alweer 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto het document online publiceerde. Het document kreeg de naam ‘Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System’. Satoshi toonde op dat moment zijn idee voor de allereerste keer aan de buitenwereld.  Hij was vrij direct over zijn onvrede en wantrouwen in het huidige financiële systeem en besloot niet in problemen te denken maar in oplossingen. Hij creëerde Bitcoin en bedacht hiermee een alternatief betalingssysteem voor de toekomst…

Een van de voornaamste voordelen van Bitcoin zijn de relatief lage transactiekosten. Het maakt niet uit naar welk continent ter wereld een transactie wordt verzonden, de kosten zijn erg laag en dat is een enorm voordeel van Bitcoin. In vergelijking met het verschepen van bijvoorbeeld goud heeft Bitcoin weinig tot geen opslagkosten, verzendkosten, kosten voor brandstof, personeelskosten of invoerrechten…

China heeft een flinke voorsprong genomen wat betreft regulering van blockchain. Als een van de eerste grote wereldmachten heeft de Chinese president via officiële kanalen laten weten, deze technologie te gaan omarmen. Hij verklaarde publiekelijk dat blockchain een belangrijke kans is voor de communistische staat…

19 Oktober 2019 is de dag geweest waarop de 18 miljoenste Bitcoin is gemined (dit is ongeveer 71% van de total supply). Een nieuwe mijlpaal is bereikt en daarom was de euforie groot op Crypto Twitter. Voor veel cryptofanaten is dit wederom een bevestiging dat cryptovaluta niet weg te denken zijn uit onze samenleving…

Als we kijken naar de revolutie van het internet dan was men, vooral in de beginjaren, voornamelijk negatief gestemd. Jaren van ontwikkeling volgden en inmiddels is het internet niet meer weg te denken uit onze huidige samenleving. Gaan we nog een stapje verder terug dan zien we dat ditzelfde patroon ook kenmerkend was voor de opkomst en ontwikkeling van de telefonie. Voor de ontwikkeling van blockchain en cryptocurrencies staat exact hetzelfde te wachten. Natuurlijk is er nog veel werk aan de winkel maar als je het nieuws volgt, weet je dat we op het punt staan om deze nieuwe revolutie wereldwijd te omarmen. Experts verwachten dat de impact groot zal zijn…

Zo, de lancering van Bakkt heeft even geduurd. Crypto Twitter werd vorig jaar moedeloos van alle aankondigingen over de lancering van Bakkt. Vorig jaar sprak men over Bakkt als een catalysator voor een nieuwe bullrun. Enkele maanden later, op het moment dat bijna iedereen Bakkt was vergeten, was daar dan eindelijk het bericht: ‘Bakkt gaat live’. 

Beheerder van jouw eigen cryptovaluta

Ledger Nano X hardware wallet kopen

Aanbevolen! Bewaar veilig jouw eigen crypto's op een hardware wallet

Het veilig opslaan en beheren van crypto doe je op een hardware wallet. Koop hier direct de nieuwste Ledger Nano X

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top