H

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'H'

Halving | #blockreward #bitcoin #mining
Het moment waarop de mining reward voor miners wordt gehalveerd. De eerstvolgende Bitcoin halving staat genoteerd in mei 2020 waardor de mining reward per block zal halveren van 12,5 $btc naar 6,25 $btc. 

Hardware wallet | #ledger #trezor
Een hardware wallet is een tastbaar apparaatje. Meestal in de vorm van een usb-stick of een kleine tablet. Op dit apparaat kun jij jouw eigen cryptocurrencies verzenden, ontvangen en opslaan. 

Hash | #PoW #blockchain
Alle blokken op de blockchain staan met elkaar in verbinding. Een hashing algoritme (SHA256) zorgt ervoor dat de informatie wordt vertaald naar een hash waardoor het blok wordt gekenmerkt. Ieder blok heeft een eigen hash welke bestaat uit een combinatie van getallen en letters met een totale lengte van 64 karakters. Een hash is te vergelijken met een vingerafdruk. Net zoals een vingerafdruk is ook de hash van een blok altijd uniek. 

Hashrate | #hashpower
De snelheid waarmee een mining machine een nieuw block op de blockchain heeft ontdekt en heeft opgelost. 

Hold On For Dear Life | #HODL
Een variant op de afkorting ‘HOLD’. Deze term wordt gebruikt wanneer je cryptomunten koopt met als doel deze lang in je wallet te bewaren.

Hopium | #hope
Hopium is een term of meme welke wordt gebruikt wanneer er al veel verlies is geleden maar nog steeds hoop (hopium) heeft dat de prijs alsnog hersteld in de toekomst. 

Hoe overleef je de crypto economie

Het boek geeft de lezer informatie over het ontstaan en de verschillende toepassingen van blockchain, dit vanuit diverse invalshoeken bezien. Er is veel achtergrond informatie gebruikt, waardoor de stof toegankelijk is voor een breed publiek. Het boek is met de nodige humor en af en toe een kritische noot geschreven.

Leuk om te hebben...

Bitcoin munt goud bol.com

Bitcoin munt goud - Bol.com

Een tastbare Bitcoin met op de achterkant van de munt een computerchip. De munt wordt geleverd in een bijpassende hardplastic hoes.

Bitcoin munt zilver bol.com

Bitcoin munt zilver - Bol.com

Een tastbare Bitcoin met op de achterkant van de munt een computerchip. De munt wordt geleverd in een bijpassende hardplastic hoes.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top