E

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'E'

Ecosysteem | #Buidl
De gehele crypto-space bouwt aan een ecosysteem zoals bijvoorbeeld ook een bos of een rivier ecosystemen zijn. Cryptocurrencies afzonderlijk bouwen ook ecosystemen door bijvoorbeeld een geheel eigen platform te ontwikkelen. Denk ook aan een netwerk van samenwerkingen tussen cryptocurrencies met verschillende eigenschappen die elkaar op deze manier kunnen versterken. Enkele goede voorbeelden van coins die bezig zijn met het ontwikkelen van een ecosysteem zijn ‘Chainlink’, ‘Icon’ of ‘Lisk’.

Ether | #mining #gas
De native cryptocurrency van de Ethereum blockchain. Ether gelooft in een vorm van betaling door de gebruikers van het platform aan de miners, die de operaties uitvoeren. De transactiekosten voor het gebruik van het platform worden betaald in Ether en gemeten op basis van de de ‘gas limit’ en de ‘gas price’.

Ethereum | #ETH #Vitalik
Een van de meest bekende altcoins is Ethereum. Ethereum is ontwikkeld door onderzoeker en programmeur Vitalik Buterin en in 2015 is het eerste block gemined. Kenmerkend voor Ethereum zijn de zogenaamde ‘smart contracts’. De programmeertaal van Ethereum is zo geschreven dat programmeurs eigen programma’s kunnen schrijven op de Ethereum blockchain. Projecten op de Ethereum blockchain worden ook wel ERC20 tokens genoemd. In 2020 stapt Ethereum over van PoW naar PoS.

ERC-20 | #Ethereum
ERC20 coins zijn tokens gecreëerd op basis van de Ethereum blockchain. Enkele voorbeelden van ERC-20 coins zijn Icon, EOS, Tron, Omisego, Maker, Dragonchain, Chainlink, Waltonchain en Enigma.

Escrow | #XRP #Ripple #wallet
Een escrow is een bedrag dat wordt ingehouden op een betaling en in depot wordt gehouden bij een derde partij (bijvoorbeeld bij een bank) voor een bepaalde periode of totdat er aan een bepaalde voorwaarde is voldaan. 

Euphoria | #state #bullish 
‘Euphoria’ is het moment in een cyclus wanneer de koers enorm stijgende is en alsmaar blijft stijgen. Men is dan in euforische staat. 

Exchange | #broker
Een cryptocurrency beurs waarop cryptomunten gekocht, verkocht en verhandeld kunnen worden. De meeste exchanges dienen tevens als wallet om coins te kunnen bewaren om zodoende snelle handel te stimuleren. 

Exchange Traded Fund | #ETF #SEC #gold 
Een ETF is een indextracker, die zo nauwkeurig mogelijk de prijs van een onderliggend product volgt. Een ETF koop je als een aandeel op een beurs. Een verschil met een derivaat is dat je met een ETF alléén kunt speculeren op een hogere koers van een bepaalde asset (een ‘long’). Er bestaan bijvoorbeeld ETF’s voor goud, zilver en olie maar voor Bitcoin is deze al meerdere malen afgewezen. 

ledger nano s folded

De meest populaire hardware wallet op de markt

De Nano S is al jarenlang de best verkochte hardware wallet op de markt. Klik op de afbeelding voor meer informatie over de Ledger Nano S

Ook interessant...

Crypto Slang Terms

Crypto 'slang terms'

Handige crypto afkortingen en hashtags op een rijtje. Weet jij bijvoorbeeld wat 'HODL' betekend en wat men wil zeggen als er wordt gepraat over bulls and bears?

Hashtag Twitter Crypto

Herken waardevolle content op twitter

Je kent het wel. Scrollen door alle tweets, op zoek naar berichten die jou aanspreken. Je zoekt naar bepaalde woorden of crypto content waarvan jij enthousiast wordt.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top