B

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'B'

Bag Holder | #hodl
Een bagholder is iemand die ervoor kiest om een bepaalde coin niet te verkopen en deze als het ware in een wallet te houden totdat deze niets tot bijna niets meer waard is. 

Bags are packed | #term #accumulate
Wanneer iemand zegt ‘my bags are packed’ dan wil diegene zeggen dat hij/zij klaar is voor een volgende stijgin van de koers. De zakken zijn gevuld met voldoende cryptocurrency. 

Bailout| #banks #bubble
Een bailout houdt in dat een bedrijf of land financiële steun krijgt omdat deze aan de grond van een faillissement staat. Nationale banken kunnen leningen geven aan bedrijven of particulieren, zodat financiële problemen zelf opgelost kunnen worden.

Bakkt | #handelsplatform #exchange
Bakkt is een nieuw en ambitieus project voor het verwezenlijken van een open en gereguleerd handelsplatform voor cryptovaluta. Bakkt is gebouwd op basis van de cloud technologie van Microsoft en wordt gefinancierd door ICE, de overkoepelende organisatie van onder meer de New York Stock Exchange. Op Bakkt kunnen er fysiek afgehandelde Bitcoin futures aangeboden worden.

Bart Simpson | #meme #patroon
Bart Simpson wordt gekenmerkt door zijn vierkante hoofd met kort stekelig haar. Dit patroon zien we ook regelmatig terug in de koers van cryptocurrencies. Deze koers kenmerkt zich door een piek of een dal gevolgd door een zijwaarst patroon (stekelachtig) waarna de koers weer stijgt of daalt. Zodoende wordt het hoofd van Bart Simpson gevormd. 

Bear market| #bearish #bearmarket
Deze periode wordt gekenmerkt met gigantische verliezen en enorme dalingen van de koers. Voor velen is een bear market ook een kans om te investeren wanneer er ‘blood on the streets’ is (wanneer iedereen in paniek is).

Bear trap| #bullish
De angst van een daling gevolgd door een stijging. In dit geval duidt de term aan dat de ‘bears’ in de val zijn gelokt. 

Bias| #maximalist
Wanneer je spreekt van een ‘bias’ komt het er op neer dat je van een bepaalde waarheid overtuigd bent, terwijl je eigenlijk je ogen sluit voor bewijs van het tegendeel. Bij investeren in een asset zoals Bitcoin of een bepaalde altcoin kan dit leiden tot blindheid en verslaving. Ook mensen die houvast houden aan het niet kunnen slagen van een bepaalde asset kunnen achteraf enorme spijt hebben. 

Billion| #USA #dollar
In de crypto-space wordt er vaak gesproken over billions. Vergis je niet want want een billion betekent in het Nederlands toch echt een miljard. 

Binance | #handelsplatform #exchange
Binance is wereldwijd wellicht de meest bekende en populairste exchange voor het handelen in cryptovaluta. Binance is gevestigd in Tokyo en Malta maar van oorsprong is de exchange in Chinese handen. Wereldwijd wordt Binance dagelijks gebruikt door miljoenen crypto handelaren.

Bitcoin | #btc
Bitcoin is in 2009 in het leven geroepen door Satoshi Nakamoto en behoort hierdoor tot de allereerste cryptovaluta ter wereld. Bitcoin is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder derde partij zoals een bank of andere financiële instelling. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon (decentraal).

Bitcoin Improvement Proposal| #BIP
Een BIP is een standaard voor het voorstellen van wijzigingen in het Bitcoin-protocol, of in sommige gevallen een informatiebron voor de Bitcoin gemeenschap. Een welbekende BIP is ‘Segwit’ met als beoogd doel om het schaalbaarheidsprobleem van Bitcoin op te lossen. 

Black Swan | #crisis #coronavirus
Een black swan is een onvoorziene en zeldzame gebeurtenis welke enorme impact heeft op de koers van een asset. 

Blockchain | #revolutionary
Blockchain is een revolutionaire technologie en kan het beste worden omschreven als een digitaal grootboek waarin allerlei soorten informatie op een veilige en betrouwbare manier wordt vastgelegd. Het bijzondere aan blockchain is dat dit mogelijk is zonder centrale autoriteit waardoor het vervalsen van de vastgelegde gegevens onmogelijk. De bekendste implementatie waarin de blockchain technologie is toegepast is Bitcoin. 

Block explorer | #tool #hashrate #blocks
Een block explorer is een website of een tool waarmee blocks, wallet-adressen, hashrates, transactiegegevens en andere belangrijke gegevens over een bepaalde blockchain kunnen worden ingezien.

Block reward | #halving #mining
De beloning die miners krijgen voor het oplossen van een complexe rekensom op de blockchain. Miners van Bitcoin maar ook van vele altcoins ontvangen block rewards.

Blood on the streets | #meme #term
Wanneer er ‘blood on the streets’ is dan wil men zeggen dat er veel dalingen zichtbaar zijn in de koers van een coin. De rode candlesticks worden geassocieerd met de rode kleur van ‘bloed’. Er is ‘blood on the streets’ wanneer het er niet goed uit ziet met een bepaalde koers. Wanneer anderen verkopen, is het volgens traders de juiste indicatie om te gaan kopen: ‘buy when there is blood on the streets’. 

Boomer | #OKboomer
Een tijdje is de meme ‘OK Boomer’ gebruikt als antwoord op negatieve geluiden binnen de crypto-space. Had iemand commentaar dan was ‘OK Boomer’ een veel voorkomend antwoord. Een ‘boomer’ wordt omschreven als een persoon, met name van gevorderde leeftijd, met ouderwetse denkbeelden of conservatieve opvattingen’. Boomer is ook een synoniem voor fossiel.

Broker | #exchange
Een broker is een ander woord voor exchange, oftewel een handelsplatform voor cryptocurrencies zoals Litebit, BitcoinMeester of het welbekende Binance. 

Brrr | #brrr #fiat #dollar
Brrr is een term bedacht voor het eindeloos bijdrukken van fiat geld. In financïele zware tijden (begin 2020) is er enorm veel geld bijgedrukt. De machines draaien overuren en maken een zoemend geluid vergelijkbaar met het geluid van een printer (brrr brrr).

Bubble | #phase
Een bubble is een ineenstorting van een bepaalde markt. Velen speculeren ook dat Bitcoin en altcoins zich in een bubble bevinden. Anderen zeggen juist dat fiat geld de bubble is waar cryptocurrencies juist een oplossing bieden. Een ‘bubbel’ klapt als deze te groot wordt. Deze term wordt ook gebruikt in de financiële markt. Een welbekende historische bubble is de tulpenmarkt geweest. 

Buckle up | #term
Buckle up wil letterlijk zeggen ‘hou je vast’. Deze term wordt gebruikt wanneer men een hevige wijziging in de koers verwacht. 

Bull market | #bullish #bullmarket
Een bepaalde periode wanneer de koers ongekende stijgingen maakt. De hele markt is euforisch en er lijkt geen eind aan te komen. 

Bull trap | #bearish
Het euforische moment van een stijging gevolgd door een daling. Via deze term wil men zeggen dat de ‘bulls’ in een val zijn gelopen. 

Bulls and bears | #bullmarket #bearmarket #bullseason #bullish #bearish
Wanneer het sentiment positief is gestemd dan spreekt men over ‘bullish’. Een negatief sentiment noemt men ‘bearish’. Deze termen zijn afgeleid naar het gedrag wanneer een stier of een beer de aanval kiest. Een stier beweegt de hoorns in een opwaartse beweging (stijgende trend). Wanneer een beer de aanval kiest dan slaat hij zijn klauwen neerwaarts (dalende trend).

Buidl | #buidl #bouwen
Net zoals HODL is BUIDL een term welke uiteindelijk een plekje heeft gekregen in de crypto-space. BUIDL is een variant van het werkwoord ‘build’ (in het Nederlands bouwen). Deze term wil zeggen dat er wordt gebouwd aan een bepaald project óf de crypto-space in het geheel maakt stappen door bepaalde positieve ontwikkelingen. 

Buy the f*** dip | #BTFD
Met deze term probeert men andere aan te sporen tot het kopen van een bepaalde coin. Voornamelijk wanneer de koers daalt of is gedaald voor een bepaalde periode.

Bitcoin accessoires op Zazzle.com

Bitcoin t-shirts op Zazzle.com

Zazzle.com heeft een uniek en enorm groot assortiment cryptocurrency t-shirts. Bekijk snel of er een leuk t-shirt voor jou te vinden is zodat je 'in real life' kun pronken met jouw eigen crypto kleding.

Zazzle Kaarten Bitcoin

Cryptocurrency speelkaarten op Zazzle.com

Koop hier jouw stok kaarten met daarop het logo van jouw facoriete cryptocurrency zoals Bitcoin, Litecoin, Ethereum of XRP. Ook leuk om cadeau te geven.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top