Animatie- en cartoonhelden in cryptowereld

Cartoonhelden als crypto 'meme'

Vanaf de publicatie van de whitepaper in 2009 tot aan de dag van vandaag, blijven emoties een belangrijke rol spelen in de wereld van cryptocurrencies. Het sentiment bepaald voor een groot deel de gemoedstoestand op social media platformen zoals bijvoorbeeld Youtube of Twitter. Aan het sentiment zijn, gedurende de jaren, vele termen gekoppeld met als belangrijkste voorbeelden toch wel ‘bears and bulls’, ‘FOMO’, ‘HODL’, ‘to the moon’ etc. etc. Naast deze bekende termen hebben ook cartoonhelden hun intrede gemaakt. Afbeeldingen of GIFs (korte filmpjes), vaak in combinatie met een tekst of bepaald cryptojargon, worden in no-time verspreid over social media. Het succesvol viraal verspreiden van zo’n afbeelding noemt men een ‘meme’. In dit blogbericht is een opsomming gemaakt van cartoonhelden die zijn uitgegroeid tot een heuse crypto meme.

Vegeta crypto meme

#Bullish

Vegeta is een bekend karakter uit de hitserie ‘Dragonball Z’ welke eind jaren ’90 een enorme populariteit kende. Tegenwoordig staat Vegeta meer bekend wanneer het sentiment voor cryptocurrencies bullish (positief) is. Kenmerkend aan Vegeta is het opvliegerige en aangebrande karakter. Het moment dat Vegeta veranderde in een Super Sayan wordt daardoor ook direct gekoppeld wanneer Bitcoin en/of altcoins spectaculaire prijsstijgingen kennen. Het tonen van Vegeta memes kent ook een keerzijde… Degene met bijgeloof denken dat hiermee het positieve gevoel wordt ‘gejinxt’. Het sturen van een Vegeta tweet vergt dus wat moed.

Bart Simpson crypto meme

#Patroon

Wie kent Bart Simpson niet… Het irritante, eigenwijze maar daardoor reuze populaire karakter van ‘The Simpsons’. Het gele mannetje met kort stekelig haar haalt graag kattenkwaad uit en zorgt hierdoor voor veel hilariteit. Echter wordt het karakter van Bart Simpson niet direct gekoppeld aan een bepaald sentiment in de cryptowereld. Het zijn juist de contouren van het hoofd van Bart welke veelal worden herkend in bepaalde patronen van een grafiek. Het zogenoemde ‘Bart pattern’ is daardoor een erkend patroon bij cryptocurrencies en wordt veel toegepast door experts in technische analyses (TA’s).  

De anonieme analist

#TheGuyFromFuture

Deze avatar ging viraal en werd een meme vanwege enkele ‘to the point’ voorspellingen m.b.t. de prijs van Bitcoin in 2019. De beheerder van dit account kreeg als naam ‘de anonieme analist’ omdat de identiteit van deze persoon nooit is achterhaald. De anonieme analist voorspelde in januari 2019 succesvol het bereiken van de bodemprijs van Bitcoin. Vervolgens publiceerde deze persoon enkele gewaagde prijsanalyses voor de komende maanden. Zo voorspelde de analist dat Bitcoin in april 2019 een waarde zou bereiken van $5.300. Ook deze tweede voorspelling was juist waardoor het bericht nog meer viraal ging. De volgende stap was een Bitcoin prijswaarde van $9.200 in juli 2019 en wederom bleek de voorspelling juist te zijn. De ietwat optimistische voorspelling van $16.000 in oktober 2019 werd de anonieme analist fataal waardoor de geloofwaardigheid zonk als een baksteen. Al met al heeft deze persoon een uitstekende prestatie geleverd en zal de avatar altijd worden gekoppeld aan enkele knappe voorspellingen van deze anonieme identiteit. 

Moon, bears and bulls

#Neutralmemes

Onmisbaar in deze categorie zijn toch wel de meest bekende memes onder alle crypto tweets, namelijke de bears, de bulls, maanlandschappen en alle andere astrologische termen waaronder ook raketten en astronauten. Deze memes zijn niet altijd direct gekoppeld aan bekende cartoonhelden maar zo nu en dan zie je ‘marvin the martian’, ‘yogi bear’ of ‘spongebob’ wel eens voorbij komen. Zodra de tijdlijn vol gespammed staat met berichten over ‘bulls’, astronauten, raketten en maanlandschappen dan is dit een goed teken (#bullish). Zodra ‘the bears’ de controle overnemen dan is de stemming wat minder positief gesteld (#bearish). 

vegeta crypto meme
vegeta bitcoin meme

Crypto Meme tweetline

Paneel verbergen Menu Tekstbewerker bewerken Widgets-paneel Inhoud Stijl Geavanceerd Tekstbewerker Media toevoegen Contactformulier toevoegenVisueelTekst Initiaal Hulp nodig? Bericht instellingen Navigator Geschiedenis Responsive modus Voorbeeld wijzigingen BIJWERKEN OPTIES OM OP TE SLAAN

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top