R

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'R'

Ramen  | #food #noodles
Ramen is een gerecht uit de Japanse keuken, in de crypto-space veelal gebruikt wanneer het financieel slecht gaat met een koers. Er wordt dan vaak gesproken over het nuttigen van ‘ramen’ omdat deze in goedkope verpakkingen lekker makkelijk klaar te maken zijn. Dit wordt vaak gezegd met een humoristische ondertoon. 

Recovery Phrase  | #seed #passphrase
Een recovery phrase of passphrase bestaat uit 12 random gegenereerde woorden welke dient als back-up voor het verkrijgen van jouw private key. In veel gevallen wordt de passphrase ook gebruikt voor het verkrijgen van toegang tot een wallet. De private key of de pincode is vervolgens nodig om transacties te kunnen goedkeuren. Deze reeks woorden wordt ook wel een ‘seed’ genoemd. 

REKT | #REKT #wrecked
Een komisch bedoelde misspelling van het Engelse woord ‘wrecked’. In de crypto-space betekend dit dat je, simpel gezegd, genaaid bent. Meestal ben je #REKT na een enorme prijsdaling. 

Relative Strenght Index | #RSI #overbought #oversold
De Relative Strength Index (RSI) is een indicator welke kan helpen om koop- of verkoopmomenten van een asset te bepalen. De RSI-indicator meet de snelheid en richting van een beweging waardoor het ‘enthousiasme’ van de markt in kaart wordt gebracht. De indicator wordt gebruikt om ‘overbought’ of ‘oversold’ situaties te signaleren.

Resistance | #Support #trendline #TA
Resistance is het tegenover gestelde van support en blokkeert een stijgende prijs. Wanneer eenmaal de resistance lijn is verbroken dan zien we meestal dat dit prijsniveau voor een support zorgt waar dalingen in de koers op rusten of bouncen. 

Return On Investment | #ROI
De ROI geeft de procentuele verhouding weer tussen de opbrengsten en de gedane investering.

Ripple | #XRP #Ripple #company
Ripple is een bedrijf dat zich profileert als een innovatieve oplossing voor het verrichten van wereldwijde betalingen speciaal voor banken en andere financiële instituten. Het doel van Ripple is om gebruik te maken van de technologie achter de coin XRP om snellere banktransacties over de hele wereld mogelijk te maken. 

Roadmap| #Roadmap
Het merendeel van de cryptocurrencies stippelen een bepaalde route uit m.b.t. de ontwikkeling van een coin. Dit geheel wordt samengevat en gebundeld in een zogenoemde roadmap. Er worden datums gekoppeld aan bepaalde doelstellingen en ontwikkelingen waarmee transparantie wordt gekweekt en vertrouwen voor (mogelijke) investeerders wordt geoogst.

The Bitcoin Standard op Bol.com

Altijd alles willen weten van Bitcoin? Waarom Bitcoin weldegelijke een 'valuta' is, en waarom het huidige systeem is achterhaald? Dit boek omschrijft alle informatie over de evolutie van geld en het ontstaan van Bitcoin.

Leuk om cadeau te geven...

Bitcoin munt goud bol.com

Bitcoin munt goud - Bol.com

Een tastbare Bitcoin met op de achterkant van de munt een computerchip. De munt wordt geleverd in een bijpassende hardplastic hoes.

Bitcoin munt zilver bol.com

Bitcoin munt zilver - Bol.com

Een tastbare Bitcoin met op de achterkant van de munt een computerchip. De munt wordt geleverd in een bijpassende hardplastic hoes.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top