Bitcoin wint wereldwijd aan populariteit waardoor erkende en internationaal bekende bedrijven niet bang zijn om een investering te wagen. Volgen we de trend dan is de verwachting dat vele bedrijven zullen volgen waardoor het startsein van een nieuwe ‘bullrun’ inmiddels al heeft plaatsgevonden. Tegelijkertijd wordt het aanbod Bitcoin met de dag schaarser en door de toename van investerende bedrijven, versneld dit proces waardoor het ‘digitale goud’ steeds sneller zeldzaam wordt. 

Naast Japan en China is ook Zuid Korea een interessant land om in de gaten te houden op het gebied van blockchain en de acceptatie van cryptocurrency. Voor de integratie van blockchain heeft de overheid zelfs een enorme zak met geld klaar liggen omdat men overtuigd is van massaal gebruik van deze technologie in Korea. De roots van enkele veelbelovende crypto projecten zoals bijvoorbeeld ICON en Fantom liggen in Zuid Korea waardoor er geen twijfel mogelijk is dat Korea zich focust op een toekomst waarin cryptocurrency worden geaccepteerd. 

Als we gaan zoeken naar de betekenis van het begrip ‘market cap’ dan omschrijft Wikipedia deze als volgt: ‘De beurswaarde van een bedrijf, ook wel marktkapitalisatie (Engels: market cap) of beurskapitalisatie genoemd, is de totale waarde van de aandelen van een bedrijf volgens de beurskoers’. In dit blogbericht gaan we wat dieper in op de market cap van Bitcoin en altcoins. Het is ook bijzonder om de totale marktkapitalisatie van cryptocurrencies te vergelijken met deze van goud of bekende multinationals zoals Amazon of Apple. Het is wellicht taaie materie maar een market cap is reuze interessant (en zeker als je er een klein beetje verstand van hebt).

Japan denkt vooruit en kan niet achterblijven op de integratie van blockchain en cryptocurrencies. Sterker nog, Japan is zelfs toonaangevend op het gebied van acceptatie, regulering en legalisatie van cryptocurrency. In juli 2020 maakte de regering ook bekend dat de digitale Yen binnenkort gelanceerd zal gaan worden. Al eerder werd er veel gespeculeerd maar de introductie van een ‘eigen’ digitale valuta is volgens de laatste berichten al in een vergevorderd stadium..

Aan het sentiment zijn, gedurende de jaren, vele termen gekoppeld met als belangrijkste voorbeelden toch wel ‘bears and bulls’, ‘FOMO’, ‘HODL’, ‘to the moon’ etc. etc. Naast deze bekende termen hebben ook cartoonhelden hun intrede gemaakt. Afbeeldingen of GIFs (korte filmpjes), vaak in combinatie met een tekst of bepaald cryptojargon, worden in no-time verspreid over social media. Het succesvol viraal verspreiden van zo’n afbeelding noemt men een ‘meme’. In dit blogbericht is een opsomming gemaakt van cartoonhelden die zijn uitgegroeid tot een heuse crypto meme.

Op dit moment worden er dagelijks 900 verse Bitcoins op de markt gebracht totdat het maximale aantal van 21 miljoen Bitcoin uiteindelijk wordt bereikt. Om de vier jaar wordt de zogenoemde ‘mining reward’ gehalveerd waardoor het aanbod van Bitcoin steeds schaarser zal worden. Dit fenomeen wordt de ‘Bitcoin halvering’ genoemd. Deze gebeurtenis vindt eens in de 4 jaar plaats en in mei 2020 heeft de 3e halvering in het Bitcoin tijdperk plaats gevonden. 

Een van de voornaamste voordelen van Bitcoin zijn de relatief lage transactiekosten. Het maakt niet uit naar welk continent ter wereld een transactie wordt verzonden, de kosten zijn erg laag en dat is een enorm voordeel. In vergelijking met het verschepen van bijvoorbeeld goud heeft Bitcoin weinig tot geen opslagkosten of verzendkosten, kosten voor brandstof, personeelskosten of andere kosten zoals invoerrechten.  

Een whale is een persoon, een bedrijf, een instantie of zelfs een overheid in het bezit van een grote hoeveelheid Bitcoin of andere cryptovaluta. Een whale heeft zelfs zoveel macht dat het de koers van een coin kan beïnvloeden. Wist je bijvoorbeeld dat Bulgarije een enorme whale is met maar liefst 213.000 Bitcoin in bezit als nationale reserve?

Een altseason is een bepaalde periode wanneer altcoins ongelofelijke prijsstijgingen mee maken en wanneer de euforie bij investeerders enorm groot is. Deze euforie duurt dagen, weken of zelfs maanden waarbij de waarde van sommige coins gigantisch stijgt. Kijkend naar de vorige altseason (2017) is de waarde van bepaalde coins destijds met een factor 100 of meer gestegen. Lees hier hoe je jezelf voorbereid op een volgende altseason.

Heb jij de Bitcoin whitepaper al eens bekeken of zelfs gelezen? Inmiddels is het alweer 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto het document online publiceerde. Satoshi toonde op dat moment zijn idee voor de allereerste keer aan de buitenwereld en was vrij direct over zijn onvrede en wantrouwen in het huidige financiële systeem. Satoshi besloot niet in problemen te denken maar in oplossingen, creëerde Bitcoin en bedacht hiermee een alternatief betalingssysteem voor de toekomst. 

Scrollen door alle tweets, op zoek naar berichten die jou aanspreken. Je zoekt naar bepaalde woorden of crypto content waarvan jij enthousiast wordt. Vervolgens like je een tweet en wellicht kom je deze ooit nog eens tegen wanneer je de historie doorneemt. In deze blog  ga ik vertellen waarom het belangrijk is om bepaalde tweets te liken én waarom het lezen van reacties op Twitter zo interessant kan zijn.

In cryptoland wordt er veel gesmeten met, op het eerste gezicht, vreemde termen. Taalgebruik waarin raadselachtige afkortingen of vreemde woorden in een goed lopende zin heel normaal zijn geworden. Als je zoekt op ‘cryptocurrency slang terms’ dan zul je merken dat velen mij al voor zijn geweest met het simpel verwoorden van crypto termen. Het is erg leuk om Youtube te raadplegen voor hilarische video’s waarin termen tot in de details worden uitgelegd. Hierbij zet ik de meest gehoorde en belangrijkste termen van het ‘cryptojargon’ op een rijtje. Dit maakt het hopelijk wat eenvoudiger voor iedereen om bepaalde berichten te vertalen.

Lees alles over blockchain en cryptocurrencies

Bitcoin Family Boek

The Bitcoin Family op Bol.com

Een fascinerend verhaal over een Nederlandse familie die besloot alles te verkopen voor Bitcoin. Een mooie wereldreis volgde. Lees hoe dit gezin hun leven hebben omgegooid voor vrijheid en natuur

Blockchain boek bol.com

Blockchain leesvoer op Bol.com

Zeer toegankelijke en heldere uitleg over blockchain als ideaal startpunt voor iemand die meer wil weten over de technologie en de potentie ervan. Een nuchtere aanpak die voorbij gaat aan de hype en het buzzword. Koop het boek hier!

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top