S

Wanneer een zoekterm een link bevat, klik dan op het desbetreffende zoekwoord voor een meer uitgebreide uitleg van deze term. Bekijk meteen ook gerelateerde tweets en video’s waardoor cryptocurrency termen worden verduidelijkt. 

Cryptocurrency termen

Trending hashtags 'S'

Safe Haven | #fiat #gold #cryptocurrencies
Een ‘safe haven’ is een veilig oord voor het investeren van gedrukt geld in tijden van een economische crisis. In moeilijke economische tijden wordt er gezocht naar een veilige, stabiele investering. Goud blijkt in het verleden al meerdere malen een ‘safe haven’ te zijn geweest maar ook Bitcoin en altcoins kunnen investeringsopties zijn tijdens een komende crisis. 

Satoshi Nakamoto | #hero #unknown #identity #fatherBitcoin
De grondlegger van de Bitcoin whitepaper in 2009. De identiteit van Satoshi blijft tot op de dag van vandaag onbekend. 

Sats | #satoshis #sats
Een satoshi vertegenwoordigt een waarde van 0.00000001 Bitcoin. Uiteraard is deze term vernoemd naar de uitvinder van Bitcoin ‘Satoshi Nakamoto’.

Scalability | #schaalbaarheid
Gedefinieerd met het aantal Transacties per seconde (TPS) van een bepaalde currency. Het aantal transacties per seconde op de Bitcoin blockchain staat genoteerd op 7 stuks en is daarmee erg traag. Het Lightning Network moet hier verandering in gaan brengen. 

Scalping | #accumulate #positions
Scalping is een actieve strategie waarbij een handelaar zijn geopende positie binnen zeer korte tijd weer sluit. Het doel hiervan is om snel een kleine winst te pakken.

Schnorr Signatures | #BIP #layer #BTC
Schnorr signatures is een laag op het Bitcoin protocol welke ervoor moet zorgen dat het algoritme van de digitale handtekeningen sneller gaat. Het aftekenen en verwerken van transacties op de Bitcoin blockchain zal mede dankzij Schnorr signatures sneller verlopen. De Schnorr signatures zullen ook zorgen voor een ruimtebesparing van zeker 25% per block, waardoor een block met meer transacties gevuld kunnen worden.

Securities and Exchange Commission | #SEC
De Securities and Exchange Commission, ook wel afgekort als SEC, is de Amerikaanse toezichthouder van de verschillende effectenbeurzen. De SEC speelt in grote rol in het toekennen van een Bitcoin ETF welke nodig is om wettelijke regelgeving omtrent Bitcoin vast te leggen.  

SegWit | #BIP #layer #BTC
SegWit is ene afkorting van Segregated Witness en is een laag bovenop de Bitcoin blockchain. SegWit scheidt de Bitcoin transactie en de bijbehorende digitale handtekening van elkaar. Op deze manier wordt de transactie kleiner en passen er meerdere transacties in een block waardoor ook de snelheid toeneemt. 

Sell wall | 
Een sellwall is een hele grote bundeling van verkooporders die open staan op de markt (bij een bepaalde prijswaarde). De buy wall of het volume zal groter moeten zijn dan de sell wall om de coin te doen stijgen in waarde. 

Sentiment | #feelings #emotions
Het sentiment omschrijft het gevoel van een groep mensen. Het is een soort indicator om gevoel te peilen bij de gemeenschap. In de crypto-space wordt het sentiment vaak in verband gelegd met een eventuele verwachting van een verandering in de koers. 

Sha256 | #BTC #hash 
Ieder Bitcoin block bestaat uit een hash. Deze hash is de digitale handtekening van een block en bestaat uit een reeks nummers van altijd dezelfde lengte. Deze hash wordt gegenereerd door het SHA-256 algoritme. 

Shakeout | #weakhands
Negatief nieuws of een continue dalende koers kan leiden tot een shakeout. Wanneer investeerders geen perspectief meer zien in een markt door bepaalde negatieve factoren dan trekken zij zich terug waardoor geld uit de markt stroomt.  

Shilling | #meme #hype
Shilling is het creëren van een hype rondom een bepaalde crypto om de waarde ervan te vergroten. 

Shitcoin | #altcoins #scamcoin #FUD
Een shitcoin verwijst naar een digitale valuta die in principe alleen diegenen helpt die het project draaiende houden. De personen die hebben geïnvesteerd in de coin, zullen op lange termijn alleen maar verliezen. Het doel van een shitcoin is om de ontwikkelaars snel rijk te maken. Er is geen plan, gedachte of doelstelling in kaart gebracht waardoor de shitcoin weinig recht van bestaan zal hebben. 

Short | #shorting
‘Shorting’ of ‘short gaan’ is het verkopen van de cryptocurrency in de hoop dat het in waarde daalt en je het tegen een lagere prijs kunt terugkopen. Handelaren kunnen dan profiteren van het verschil in marktprijs.

Sidechain | #blockchain #mainchain
Een sidechain is een afzonderlijke blockchain die is verbonden met de bovenliggende blockchain met behulp van een tweezijdige koppeling. Dit betekent dat er naast de main chain een of meer andere blockchains bestaan die hieraan gekoppeld zijn en met de main chain kunnen communiceren. De belangrijkste reden voor het maken van zulke sidechains, is om het meeste werk van de hoofd blockchain af te halen.

Sideways | #flat
Wanneer een koers voor een langere tijd dezelfde waarde behoudt, spreken we over een koers die ‘sideways’ gaat of ‘flat’ is. 

Small Cap | #marketcap
Cryptocurrencies met een market cap minder dan $1 miljard dollar worden gerekend tot small cap coins. Vanwege de relatief kleine market cap geldt de volgende regel. Des te lager de market cap van een coin, des te groter het investeringsrisico is. In de eerste week van januari 2020 kunnen alle coins buiten de top 10 worden gerekend tot small cap coins. 

Smart Contract | #Ethereum
Een smart contract is een geprogrammeerd contract waarvan de afspraken in computercode staan vastgelegd op de blockchain. Het contract wordt automatisch uitgevoerd zonder dat hiervoor een derde partij nodig is. 

Slang terms | #FOMO #HODL #moon
Slang terms is een verzamelnaam voor alle termen met betrekking tot cryptocurrency. 

Sleeping giant| #gem #lowcap
Een altcoin met een enorme groeipotentie wordt ook wel een ‘sleeping giant’ genoemd. Meestal is dit een gem met een lage market cap die door de massa nog niet is ontdekt. 

Stablecoin| #tether #USDT
Een stablecoin is een cryptocurrency waarbij een vaste prijs, in bijvoorbeeld euro of dollar, gegarandeerd wordt. Bij Bitcoin of altcoins wordt de prijs bepaald door de open markt. Het idee achter een stablecoin is dat het de stabiliteit biedt van gedrukt geld, zoals de euro of de dollar, en tegelijkertijd de gedecentraliseerde eigenschappen bezit van een cryptocurrency. 

Stacking | #accumulate #sats
Het sparen van satoshi’s (sats) in de vorm van cryptovaluta wordt ook wel ‘stacking’ genoemd. 

Stimulus | #pump 
Een stimulus is een prikkel van buitenaf om een asset te bewegen. Een voorbeeld van een stimulus kan zijn de regulering van Bitcoin via de wetgeving of het bijdrukken van geld om een nationale economie een impuls te geven. 

Stock to flow | #maxsupply
De stock-to-flow is het getal dat wordt verkregen als de totale (nog te minen) voorraad aan Bitcoin wordt gedeeld door jaarlijkse productie (flow). De ‘stock to flow’ vertelt hoeveel jaar er nodig zijn, bij de huidige productiesnelheid, om de maximale hoeveelheid te produceren. 

Stop loss | #exchange
Op de meeste exchanges kunnen gebruikers een stoploss order plaatsen. Dit wil zeggen dat de exchange er automatisch voor zorgt dat een coin wordt verkocht als deze onder een bepaalde prijs komt.

Store of value | #oppotmiddel
Store of value is de Engelse term voor oppotmiddel en is een asset met een erkende vorm van handel. Om als ‘store of value’ erkend te worden moet de asset gemakkelijk bewaard kunnen worden en op een later tijdstip opnieuw even gemakkelijk tevoorschijn kunnen worden gehaald.

Support | #support #holdtheline #TA
Een ‘support’ identificeert prijsniveaus waar historisch de prijs van een coin op reageerde. Een support is een bepaald prijsniveau waar de waarde van een coin op kan rusten of zelfs kon zorgen voor een positieve ‘bounce’. Wanneer eenmaal de support lijn is verbroken dan zien we meestal dat dit een hindernis (resistance) wordt die maar moeilijk doorbroken kan worden. 

ledger blue hardware wallet kopen

Ledger Blue touchscreen en kleurenscherm! Gebruiksvriendelijkheid ten top.​

De meest geavanceerde hardware wallet op de markt koop je hier!

Ook interessant...

Crypto Slang Terms

Crypto 'slang terms'

Handige crypto afkortingen en hashtags op een rijtje. Weet jij bijvoorbeeld wat 'HODL' betekend en wat men wil zeggen als er wordt gepraat over bulls and bears?

Hashtag Twitter Crypto

Herken waardevolle content op twitter

Je kent het wel. Scrollen door alle tweets, op zoek naar berichten die jou aanspreken. Je zoekt naar bepaalde woorden of crypto content waarvan jij enthousiast wordt.

Steun CryptoSocial door het doneren van cryptovaluta

Scroll naar top